Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρου

Ξαφνικά, NOVARTIS. Ποιός ξέρει, μπορεί και να ευθύνεται αυτό που συνέβη την Κυριακή στο Σύνταγμα ή μπορεί οι εκλογές να είναι κοντά. Ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο, ταλανίζει πλέον και την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απεφάσισε να το βγάλει στο προσκήνιο.
Εάν όντως υπάρχουν ένοχοι πολιτικοί, αυτό είναι δουλειά και ευθύνη της Δικαιοσύνης να το ανακαλύψει και αποδείξει και όχι του κάθε Παπαγγελόπουλου ή Τσίπρα ή Πολάκη ή Τζανακόπουλου. Και φυσικά, εάν αποδειχθούν τέτοιες κατηγορίες, οι ένοχοι πρέπει να σαπίσουν στην φυλακή και να δημευθεί η περιουσία η δική τους και των ανιόντων και κατιόντων.
Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε τις μεθόδους των Ναζιστών του Χίτλερ ή των Σταλινικών της εποχής του Στάλιν. Διαρροές, σχόλια, δηλώσεις κλπ των κυβερνητικών, κατασκευάζουν ενόχους πριν ακόμη η Δικαιοσύνη αποφανθεί. Βρίσκουν ευήκοον ους στον λαό, έναν λαό που αρέσκεται ιδιαίτερα στα κουτσομπολιά και είναι εκ φύσεως φιλοκατήγορος. Έναν λαό που, με όσα έχει υποστεί, διψά για “αίμα”.
Ένα μόνο δεν αντιλαμβάνονται οι άθλιοι κυβερνητικοί, ότι η τακτική αυτή ευνοεί τα άκρα και τα τρέφει. Βέβαια, και αυτοί ακραίοι είναι και μάλιστα πολύ χειρότεροι απ΄οτιδήποτε άλλο ακραίο κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα, γιατί αυτοί έχουν και κοινοβουλευτικό μανδύα. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι το πολιτικό σύστημα αυτοκτονεί, απλά ίσως κάποιος άλλος πατήσει τελικά την σκανδάλη…