Πρώτη φορά οι οικογενειάρχες βγήκαν στους δρόμους

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι που από την «πλατεία» βγήκαν στην εξουσία, δεν περίμεναν τους νοικοκυραίους Έλληνες Πολίτες να βγουν στους δρόμους και να στείλουν το ηχηρό μήνυμα που λέει «φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει». Φτάνει πια. Κάναμε υπομονή κοντά δέκα χρόνια. Μας ποδοπατήσατε την αξιοπρέπεια, μας αλλάξατε την ζωή μας, στείλατε τα παιδιά μας στα ξένα χωρίς την ελπίδα του γυρισμού και σκοτώσατε την δική μας ελπίδα. Βιώνουμε αυτόν τον εξευτελισμό δέκα χρόνια και στον ορίζοντα δεν φαίνετε κανένα φώς καμιά ελπίδα να καλυτερεύσει την ποιότητα της ζωής μας και ούτε σκέψη από την πλευρά σας  να ξανάρθει η κανονικότητα στον τόπο μας. Κάναμε υπομονή, είπαμε να στηρίξουμε την Ελλάδα και πιστέψαμε αυτήν την καραμέλα της αναγκαιότητας των μνημονίων για να ζωθεί η χώρα και κάθε μέρα αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα δεν σώζεται αλλά το δικό σας πορτοφόλι φουσκώνει ενώ το δικό μας μαζί με την περηφάνια μας αδειάζει και ξεφουσκώνει ποδοπατώντας την όποια ελπίδα μας. «Φτάνει πια».

Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν προ πολλού, και οι μαχαιριές που μας ρίχνετε καθημερινά, δεν χτυπούν μόνο εμάς και τα παιδιά μας και την προσωπική μας αξιοπρέπεια αλλά την Εθνική μας αξιοπρέπεια. «Έ όχι κι αυτό κύριοι». Είπαν οι νοικοκυραίοι και βγήκαν στο δρόμο.

Αν οι νοικοκυραίοι έχουν δίκιο ή άδικο μπροστά στον ρεαλισμό που απαιτείται για την επίλυση του Εθνικού μας θέματος, αυτό πλέον δεν ακούγεται και είναι λογικό όταν το συναίσθημα κατακλύζει τα πάντα.

Αυτό έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου όπου πολίτες όλων των κομματικών αποχρώσεων και από ολόκληρη την Ελλάδα, κατέκλυσαν το Σύνταγμα και φώναξαν «Είμαστε όρθιοι. Ως εδώ και μη παρέκει».

Οι Έλληνες Πολίτες βρέθηκαν  στο Σύνταγμα για να πουν «Είμαστε εδώ. Είμαστε όρθιοι. Ως εδώ και μη παρέκει» στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα με όση τραυματισμένη αξιοπρέπεια απέμεινε, στον πολιτικό κόσμο του τόπου.

Είναι βέβαιο πλέον ότι αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση ήταν το τελευταίο καμπανάκι για το πολιτικό σύστημα και φυσικά η τελευταία προειδοποίηση. Είναι βέβαιο πλέον ότι το πολιτικό σύστημα θα ελέγχετε από τους νοικοκυραίους από τους ανθρώπους του μεροκάματου και από τους ανθρώπους που επενδύουν και δίνουν μεροκάματο σε μία οικονομία χωρίς πάτο, σε μία Εθνική περηφάνια ποδοπατημένη από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Το θέμα του ονόματος των Σκοπίων από τότε που το Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα καταπιάστηκε να το λύσει, από την δεκαετία του 90, ήταν κόκκινο πανί στην συνείδηση των Ελλήνων και όταν η μία αποτυχία χειρισμού από τον πολιτικό κόσμο της Χώρας μας έφερε την άλλη, οι Έλληνες δεν άντεξαν και βγήκαν στους δρόμους και πλέον κανένας δεν γνωρίζει την επόμενη φορά πόσο «ειρηνική» θα είναι η συγκέντρωση. Όποιος από τον πολιτικό κόσμο αγνόησε αυτήν την πραγματικότητα που έχει να κάνει με την Εθνική Περηφάνια των Ελλήνων, έκανε μέγα λάθος.

Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να διδαχθεί από την ιστορική εμπειρία. Αντί να δημιουργήσει προϋποθέσεις οικοδόμησης μιας ουσιαστικής, ευρείας συνεννόησης, γύρω από την νέα προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, κινήθηκε με αλαζονεία και μικροπολιτική πονηριά και αυτό ήταν η αιτία που πυροδότησε την μετακίνηση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα και αυτό πλέον έχει ξεκάθαρη έννοια με δεδομένο ότι οι πολιτικές, το μέλλων και η Ασφάλεια της Ελλάδος πηγάζουν μέσα από την Βουλή, τουλάχιστον στην θεωρεία.  Αυτήν ακριβώς την θεωρεία, με την Πανεθνική συγκέντρωση μπροστά στον ναό της δημοκρατίας, θέλησαν οι πολίτες να δούνε να γίνεται πράξη και όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά από όλο τον πολιτικό κόσμο της Χώρας.

Είναι καλό η ΝΔ σαν εν δυνάμει κυβέρνηση αυτής της Χώρας και αυτού του Λαού να έχει το νου της, να σέβεται την περηφάνια του λαού και να μην ποδοπατεί την αξιοπρέπεια του, πρωτίστως την Εθνική.

Εδώ στην Θράκη, η Έλληνες Θρακιώτες, ζούνε καθημερινά την Εθνική μη αξιοπρέπεια από όλες τις κυβερνήσεις τω τελευταίων 30 ετών. Καθημερινά νοιώθουν στις ψυχές τους την προδοσία και την χαμένη Εθνική Περηφάνια. Είναι καιρός πλέον κάτω από την Ελληνική Σημαία, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να διατρανώσουν και να πούνε σε όλον τον κόσμο «φτάνει πια. Δώστε μας την Εθνική Υπερηφάνεια πίσω. Αφήστε μας να ζήσουμε μονιασμένα και να μην  χειρίζεστε τους Θρακιώτες και τους Μακεδόνες σαν πολιτικά σας εργαλεία».