Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Είχα την τύχη το απόγευμα της Κυριακής μαζί με άλλους συναδέλφους να παρακολουθήσω την διαδικασία επιλογής της Βασίλισσας του καρναβαλιού σε μία λιτή αλλά πολύ σοβαρή διαδικασία από όλους τους συμμετέχοντες.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις κοπέλες που συμμετείχαν στην διαδικασία ήταν ελάχιστες αυτές που δεν αντιμετώπισαν με την ανάλογη σοβαρότητα την διαδικασία και το φορτίο που επωμίζεται η Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Οι υποψήφιες που οι περισσότερες ήταν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τον θεσμό και την διαδικασία η οποία με διαφάνεια φρόντισε να μην αδικήσει καμία κοπέλα που συμμετείχε.

Ο  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

Ο παρουσιαστής της όλης εκδήλωσης Δημήτρης Πετρόπουλος άψογος, ευγενέστατος όπου έπρεπε να εμψυχώσει τις αγχωμένες νεαρές κυρίες ζητούσε το χειροκρότημα των παρισταμένων  και με τις ερωτήσεις του απόφευγε να φέρει σε δύσκολη θέση τις διαγωνιζόμενες.

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ

Τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων, όπως πάντοτε, διαφύλαξαν αυτή την εκδήλωση του θεσμού των ΘΛΕ ως κόρη οφθαλμού αφού όση ώρα κράτησε η διαδικασία δεν είχαν καμία επαφή με τις διαγωνιζόμενες. Μάλιστα, το κέντρο πολιτισμού αποσφράγισε παρουσία των δημοσιογράφων τα ονόματα των «εκλεκτόρων» εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων.

Π. ΛΥΡΑΤΖΗΣ

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Πασχάλης Λύρατζης, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού εξέπληξε με την όλη φιλοσοφία και την καθαρή διαδικασία που επέβαλε στην οργάνωση και το τελικό αποτέλεσμα. Από χρόνια η Ξάνθη ζητά η Βασίλισσα του καρναβαλιού να είναι από την Ξάνθη, ή εν πάση περιπτώσει να συμμετέχουν και Ξανθιώτισσες στην διαδικασία επιλογής. Αυτό εισακούστηκε, εφαρμόστηκε με τις όποιες μικροπαραλείψεις, όμως η ουσία είναι ότι εκλέχτηκε με αδιάβλητη διαδικασία η κα Δαλακούρα, μία Ξανθιώτισσα η οποία και θα σηκώσει το βάρος εκπροσώπησης του θεσμού. Αποδεικνύεται ότι ο Λύρατζης έχει τα «αυτιά» του ανοιχτά στην κοινωνία της Ξάνθης και ότι προσπαθεί πάντοτε για το καλλίτερο. Αν γίνονται λάθη αυτή είναι άλλη ιστορία. Άλλωστε δεν κάνει λάθη μόνο αυτός που δεν δουλεύει.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

Φυσικά τίποτε δεν θα γινόταν σε μεγάλο βαθμό, αν ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, επικεφαλής μιας παράταξης που είναι στην αντιπολίτευση και ασκεί αυστηρή κριτική στην συμπολίτευση, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, ο οποίος ασκεί δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο Πασχάλη Λύρατζη και ήταν η δική του πρόταση που διατύπωσε πριν από δύο χρόνια και εισακούστηκε από το Κέντρο Πολιτισμού κα υλοποιήθηκε με τον καλλίτερο τρόπο στο Ελισσώ.

Εν ολίγοις, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, παρόλη την κριτική που του ασκεί ο γιατρός, γνωρίζει πώς ότι είναι θετικό για την πόλη, έχει και την στήριξη του Καμαρίδη.