Με ψήφισμα του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης εκφράζει την κάθετη αντίθεση του να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στο θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού τονίζοντας σε όλες τις κατευθύνσεις ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα και υιοθετεί το παρακάτω ψήφισμα

Η Ελληνικότητα της «Μακεδονίας» δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν, με κάθε τρόπο να καπηλευτούν την ιστορία της.
Η “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική.

Έχοντας ιστορική ευθύνη απέναντι σε όλους τους αγωνιστές που πολέμησαν για την Ελλάδα και την Μακεδονία μας από αρχαιοτάτων χρόνων, δεν δεχόμαστε στην ονομασία του γειτονικού κράτους τον όρο «Μακεδονία».

Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα για την οποία θα νιώθουν υπερήφανοι και δεν μπορούμε να δεχθούμε τον σφετερισμό του ονόματος «Μακεδονία» για χρήση από το κράτος των Σκοπίων εν ονόματι καμίας πολιτικής σκοπιμότητας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχθούμε τον σφετερισμό της ιστορικής μας κληρονομίας, μιας κληρονομίας που έχει αφήσει στους Έλληνες ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά και ο Φίλλιπος της Μακεδονίας, που πρώτος οραματίσθηκε την ενοποίηση όλου του Ελληνικού χώρου και πραγματοποίησε ο γιός του Αλέξανδρος.

Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κάθε κράτος για την είσοδο του στους διεθνείς οργανισμούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε την καπήλευση του ονόματος «Μακεδονία» και την καταπάτηση της ιστορίας και του Διεθνούς Δικαίου.

Ως δημοκράτες δεχόμαστε το δικαίωμα του κάθε κράτους στην ονομασία του, χωρίς όμως αυτό να είναι εις βάρος της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι πρώτες δηλώσεις του Προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ ότι, οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι σλάβοι που κατοίκησαν στην περιοχή χρόνια μετά την βασιλεία του Φιλίππου και του Μ. Αλέξανδρου.

Δεν είναι τυχαίο που η γλώσσα κι όλες οι επιγραφές των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ήταν στα Ελληνικά.

Κατόπιν όλων των παραπάνω καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα :

Να αναλογιστούν την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού, ενός λαού που οι πρόγονοί του αγωνίσθηκαν και πολέμησαν για την ελευθέρια.

Να θέσουν “VETO” στην είσοδο των Σκοπίων σε κάθε διεθνή οργανισμό εφόσον υπάρχει ο ορός «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή και παράγωγά του στην νέα ονομασία του.

Να αποτρέψουν την διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία όπως το επιβάλουν οι διεθνείς σχέσεις και κανόνες.

Να αγωνιστούν με κάθε τρόπο ώστε οι διεθνείς οργανισμοί να επιβάλουν στο κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ να σταματήσει την αλυτρωτική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας και ειδικά εις βάρος της «Μακεδονίας».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ             ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

                    (6945575454)                            (6973347727)