Λίγο πριν την συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ι. Καμαρίδης, έθεσε το απλό ερώτημα σχετικά με τις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων όπου πολλά ακούγονται σχετικά με τις απουσίες των εκλεγμένων μελλών.

Ποιο συγκεκριμένα ο γιατρός ρώτησε ποιο όργανο επιλαμβάνεται της τήρησης του κανονισμού σχετικά με την παρουσία όλων των μελλών στις συνεδριάσεις με δεδομένο ότι τα τοπικά συμβούλια είναι η πραγματική έκφραση της άμεσης δημοκρατίας, άσχετα με το τι γίνεται στην Ξάνθη.

Η πρόεδρος ανέφερε ότι συγκεντρώνονται οι δέκα από τους δεκαπέντε και ότι οι υπόλοιποι δεν προλαβαίνουν και έχουν δουλειές και άλλα πράγματα για να αποφευχθεί η απάντηση.

Ο Ι. Καμαρίδης εξήγησε στην κ. Πρόεδρο τι ακριβώς ρώτησε, η κυρία πρόεδρος αντιλήφθη το ερώτημα πλην όμως δεν είχε κάτι να προσθέσει και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στο εκτός ημερησίας διάταξη θέμα που έθεσε ο Μ. Φανουράκης σχετικά με την επικινδυνότητα του δρόμου Ξάνθης Σταυρούπολης και τις κάμερες της ΔΕΥΑΞ.

Απάντηση ο Ι. Καμαρίδης δεν πήρε. Τουλάχιστο δεν αντιληφθήκαμε απάντηση από την πλευρά της διοίκησης του δήμου σχετικά με το ποιο όργανο του δήμου ελέγχει για την απαρτία των τοπικών συμβούλων και ποιο επιβάλλει την απομάκρυνση κάποιου που δεν παρουσιάζετε επί μακρόν.

Εμείς μάλιστα θα προσθέταμε ότι σαν μορφή άμεσης δημοκρατίας που είναι τα τοπικά συμβούλια, θα έπρεπε να καλούσαν και τον κόσμο από τις γειτονιές ή από τους οικισμούς για να καταγράψουν τα τοπικά προβλήματα και αν δεν απατόμεθα αυτή ήταν και μια προεκλογική δέσμευση της διοικούσας παράταξης.

Όταν από στον ποιο κοντινό αυτοδιοικητικό οργανισμό στους πολίτες, δεν τηρούνται τα στοιχειώδη και δεν υπάρχει λαϊκή συμμετοχή, τότε αντιλαμβάνεται κανείς τι και πώς παίρνονται οι αποφάσεις στην Βουλή.