Καίρια τα ερωτήματα και οι επισημάνσεις της μείζονος αντιπολίτευσης και που αφορούν την λειτουργία του δήμου σε σχέση με την ασφάλεια των δημοτών, το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» αυτών και φυσικά τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων λήψης αποφάσεων του δήμου Ξάνθης.

κ.Πρόεδρε
Παρακαλώ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σήμερα στις 29 Ιανουαρίου Οκτωβρίου  2018, να εισαγάγετε προς απάντηση από τον κ. Δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προ ημερήσιας διάταξης τα εξής ερωτήματα, προτάσεις και επισημάνσεις:

 

  • Κάθε χρόνο κατά τους χειμερινούς μήνες γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων στην εθνική οδό Νο 14  Ξάνθης – Σταυρούπολης λόγω παγετού.

Λόγω της ορεινής χάραξης του δρόμου και της ύπαρξης ανήλιαγων σημείων ο παγετός που δημιουργείται παραμένει πολλές φορές για ημέρες.

Αρκετά συχνά πέραν των υλικών ζημιών , δυστυχώς έχουμε τραυματισμούς συμπολιτών μας , και πολλά ατυχήματα.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου, αλλά φρονούμε ότι θα πρέπει να κάνουμε ως Δήμος παρέμβαση προς την  Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που είναι ο αρμόδιος φορέας,  ώστε με την λήψη των κατάλληλων μέτρων (πύκνωση των προειδοποιητικών  πινακίδων σήμανσης (υπάρχει έλλειψη) – καθημερινό ρίξιμο αλατιού και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο) , να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό .

Επειδή ο δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους της περιοχής Σταυρούπολης, δασκάλους κ καθηγητές των σχολείων μας αλλά και από επισκέπτες της ορεινής περιοχής που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα , και επειδή κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται ,  αναλάβαμε πρωτοβουλία να επισημάνουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την αγωνία μας για την επίλυση του θέματος και να προτείνουμε το συντομότερο δυνατόν την αποστολή σχετικού εγγράφου.

Βέβαια φρονούμε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα πρέπει να διεκδικήσει άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και από τον Περιφερειάρχη, την μελέτη και υλοποίηση έργου που θα αφορά  αλλαγή της χάραξης των επικίνδυνων σημείων του δρόμου καί την αντικατάσταση του οδοστρώματος , ώστε αν δεν εξαλειφθεί το πρόβλημα τουλάχιστον να περιορισθεί κατά το δυνατόν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

2) Σήμερα στίς 29-01-2018 έχει οριστεί στις 18:30 το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.

Σήμερα όμως 29/01 έχει οριστεί στις 18:00 και η τακτική συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» στα γραφεία του Νομικού Προσώπου με 4 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος και η διοίκηση του νομικού προσώπου θεωρούν τόσο ασήμαντα όπως οι ίδιοι λένε τα θέματα και ενημερώνουν τηλεφωνικά ότι ελάτε και θα τελειώσουμε στο “πατ κιούτ”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς και τα μέλη της παράταξης μας δεν τα θεωρούμε καθόλου ασήμαντα.

Παρακαλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αλλά καί τον Δήμαρχο Ξάνθης να ζητήσουν τέτοια φαινόμενα και τέτοιες πράξεις να μην επαναληφθούν.

Υποχρέωση όλων μας είναι να προστατεύουμε όλες τις αποφάσεις των οργάνων και αυτές να λαμβάνονται με λεπτομερής ανάλυση,συζητήσεις καί όχι με την λογική της πίεσης του χρόνου ή την λογική του “πατ κιούτ” όπως ακριβώς μας ενημέρωσαν.

BIGBRODER Η ΔΕΥΑΞ;

3) Μετά από  δημοσιεύματα  τοπικών εφημερίδων , πληροφορηθήκαμε με τεράστια έκπληξη την τοποθέτηση καμερών στο  κτίριο της ΔΕΥΑ Ξάνθης  στην Δημοτική Αγορά.

Μάλιστα ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ είναι ιδιαίτερα περιπαικτικός για τον Δήμο , αφού αποκαλεί το χώρο των ταμείων της Επιχείρησης «σπίτι του big brother»

Ορμώμενοι από αυτό, και κάνοντας μια απλή έρευνα , πληροφορηθήκαμε πάλι με έκπληξη ότι κάμερες έχουν τοποθετηθεί και στο χώρο των συνεργείων της ΔΕΥΑ , στο κτίριο του χονδρεμπορίου .

Με τεράστια έκπληξη επίσης πληροφορηθήκαμε  επίσης ότι στο γραφείο του κ. Προέδρου , έχουν τοποθετεί οθόνες μέσω των οποίων «παρακολουθεί» τους συγκεκριμένους χώρους, δεν αποκλείουμε δε την περίπτωση να υπάρχουν και αλλού κάμερες την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε .

Αν αναλογιστεί δε κανείς ότι στην χώρα μας λειτουργεί «ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ» στην πρώτη σελίδα της οποίας αναφέρει : «Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας», αναρωτιόμαστε αν για την τοποθέτηση τους έχει  ληφθεί  υπόψη το νομοθετικό πλαίσιο  που υφίσταται, και το οποίο εξ όσων μπορέσαμε να  διαπιστώσαμε είναι ιδιαίτερα αυστηρό.

Επομένως  ερωτάται ο κ. Σδρέβανος  :

  1. Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , για την τοποθέτηση των καμερών ;
  2. Η δραστηριότητα της παρακολούθησης των οθονών περιλαμβάνεται στα συνήθη καθήκοντα Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης;
  3. Τι ζητήματα ηθικά και ποινικά μπορούν να υπάρξουν από την αυθαίρετη τοποθέτηση και την παρακολούθηση ή χρήση του υλικού από αναρμόδια πρόσωπα;

Γιά την Κοινωνία Δημοτών,

Φανουράκης Εμμανουήλ,

Καρά Αχμέτ,

Μυλωνάς Γιώργος,

Ρεκάρης Μιχαήλ,

Τζενάν Τσαρκτσή,

Χαριτωνίδου Ειρήνη.