Αδικημένη νιώθει η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου από την απόφαση της ΕΠΟ να αποκλειστεί από το πρωτάθλημα, λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με το μήνυμα «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ». Κι αυτό την ώρα που η Αθλητική Ένωση Ξάνθης έχει στο έμβλημά της το ρολόι της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης με την ώρα θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ.
Η ΠΑΕ Ποντίων θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το «αντεθνικό» σήμα της ΑΕΞ.
Ο ΚΑΠ απαγορεύει από τους συλλόγους να προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο η ομάδα του Θρυλορίου έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα και δεν κινδυνεύει με νέα ποινή. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Θράκη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης αναφέρθηκε στις προθέσεις του για το θέμα της ΑΕΞ.
«Εμείς το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουμε σαν ΠΑΕ Ποντίων, στην Εισαγγελία της Ξάνθης, για να επιληφθεί καθώς το έμβλημα της ΑΕΞ είναι αντεθνικό. Θα προσφύγουμε με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ας επέμβει ο Εισαγγελέας. Δεν μπορούμε να καθίσουμε έτσι. Πιστεύαμε ότι κάποιοι φιλότιμοι παράγοντες και κάποια ομάδα από την Ξάνθη, θα αντιδράσει και θα καταγγείλει το γεγονός, ή θα το κάνει η ίδια η ΕΠΣ. Δυστυχώς όμως, τα συμφέροντα τα ποδοσφαιρικά υπερβαίνουν και τα εθνικά και τα ιδεολογικά, υπερβαίνουν τα πάντα. αυτή είναι η αλήθεια και λίγα λέω. Ουσιαστικά η ΕΠΟ είναι “συμμορία” γιατί το ένα στέλεχος προσπαθεί να “σκεπάσει” το άλλο. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει αντικειμενικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
pontos-news.gr