Όσοι παρακολούθησαν την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού, κατέγραψαν την διάθεση του προέδρου Πασχάλη Λύρατζη να αφήσει πίσω του ένα έργο έστω και με κάποια λάθη και παραλήψεις.

Στον αντίποδα καταγράφηκε  η σοβαρή εποικοδομητική και «διαβασμένη» αντιπολίτευση που του άσκησε ο Καμαρίδης και  πραγματικά ο επικεφαλής της παράταξης Σταυρούπολη Ξάνθη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με την ευστοχότατη έρευνα του –αυτό το καταγράφουμε για να πάρουν μαθήματα οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου- (Όσο και αν ακούγετε … κάπως). Αν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο έτσι όπως πήγε ο Καμαρίδης στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καμία διοίκηση δεν θα τολμούσε να παραβεί τον νόμο.

Από την άλλη πλευρά καταγράψαμε τον Πασχάλη Λύρατζη, πρόεδρο του Κέντρου πολιτισμού Ξάνθης, να δίνει το παράδειγμα του ανθρώπου που δουλεύει και μοιραία θα κάνει και λάθη. Είναι προς τιμή του που πολλές φορές ανέφερε κατά την διάρκεια του ελέγχου και της κριτικής που δέχτηκε από τον πολύ καλά «διαβασμένο» Ιπποκράτη Καμαρίδη, αποτέλεσμα της δουλειάς του και της σοβαρής εκπροσώπησης των Ξανθιωτών που τον εμπιστεύθηκαν, ότι την κύρια ευθύνη για τα όποια λάθη του τα αναλαμβάνει αυτός και όχι οι συνεργάτες του, υπηρεσιακοί παράγοντες. Αυτό για να καταλάβουν κάποιοι συνάδελφοι του που έχουν διοικητικά πόστα στον δήμο και που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ή πίσω από … τους ανεμόμυλους.

Στο δια ταύτα. Είναι προς τιμή του Π. Λύρατζη που παραδέχτηκε ότι το βάρος των αποφάσεων είναι δικό του, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της πολιτικής του ευθύνης και βέβαια θα πρέπει να συγχαρούμε τον Ιπποκράτη Καμαρίδη ό οποίος τιμά τον ρόλο του συμβούλου της αντιπολίτευσης που σκοπό έχει να ελέγξει την διοίκηση αλλά κυρίως να μην της επιτρέψει να κάνει «κατά λάθος» λάθη και ο νοών νοείτω.