Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Στους δρόμους οι αγρότες της Ελλάδος και στα μπλόκα. Ήδη τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στα Τρίκαλα , στην Μεσσηνία και στα Χανιά.

Τα προβλήματα των αγροτών γνωστά. Ο αρμόδιος Υπουργός σφυρίζει κλέφτικα.  Από σήμερα θα προστεθούν στα μπλόκα και οι αγρότες της Ημαθίας και γενικός θα γίνει πανικός.

Πόσο θα μείνουν οι  αγρότες στους δρόμους;  Άγνωστο.

Η συνταγή γνωστή για τους σαλτιμπάγκους της κυβέρνησης. Θα βάλλουν τις άλλες επαγγελματικές ομάδες – όσες έμειναν –  να αρχίσουν την γκρίνια λησμονώντας, οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, ότι μετά την καταστροφή της αγροτικής οικονομίας, έρχεται η σειρά τους για να κλείσουν ή να πουληθούν «μπίρ παρά» στις πολυεθνικές. Αυτόματα είναι μονόδρομος η στήριξη των αγροτών έστω και αν με μερικές τους ενέργειες «βλάπτουν» άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Έτσι και αλλιώς όλες οι επαγγελματικές ομάδες άλλες λίγο άλλες πολύ δεν έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο από τους τυχάρπαστους που διαχειρίζονται την τύχη όλων των Ελλήνων επαγγελματιών.

 

Οι αγρότες της Ξάνθης λένε ότι μέχρι τώρα κάτι γινόταν και τα μπλόκα στην Θράκη διαλύονταν μετά από λίγο καιρό γιατί έφτανε και ο καιρός να μπούνε στα χωράφια. «Φέτος όμως, λένε,  γιατί να μπούμε στα χωράφια μας αφού με το που πατήσουμε το ποδάρι μας είμαστε μέσα, άρα θα μείνουμε μέχρι τέλους».

Να το δούμε. Πιστεύουμε ότι μόλις ο Τσίπρας ανεβεί στο τρακτέρ και αρχίσει να πουλάει σανό οι… αγρότες όπως κάνουν τόσα χρόνια, θα τον αγοράσουν.

Υπομονή θα δείξει.