Η ΑΕΚ πήγε στη Λάρισα έχοντας την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από το βράδυ του Σαββάτου και να περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού για να δει αν θα διατηρηθεί εκεί. Ωστόσο η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απέτυχε να φύγει με το «τρίποντο» από το AEL FC ARENA χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη φετινή κούρσα για το πρωτάθλημα. Γνωρίζοντας άλλη μια απώλεια στην επαρχία που φέτος έχει «πληγώσει» την ΑΕΚ σημαντικά.

Είναι σαφές πως η Ένωση αντιμετωπίζει προβλήματα εκτός Αττικής. Χάνοντας βαθμούς και καταγράφοντας συνολικά μέχρι στιγμής μια απογοητευτική συγκομιδή. Που όπως προκύπτει από τους αριθμούς αποτελεί και τον λόγο που βλέπει την κορυφή να απομακρύνεται. Η ΑΕΚ μετά και το χθεσινό ματς μετρά τέσσερις αποτυχίες μακριά από την Αθήνα, έχοντας κερδίσει ουσιαστικά μονάχα σε Αγρίνιο και Λιβαδειά ενώ έχει καταγράψει διπλό με τη Λαμία παίζοντας όμως στο Περιστέρι.

Η πρώτη απώλεια για την Ένωση εκτός λεκανοπεδίου ήρθε στα Γιάννενα. Με τους Κιτρινόμαυρους να μένουν στο ξεκίνημα της σεζόν στο 0-0 με τον ΠΑΣ, σε ένα παιχνίδι που η εικόνα του θύμισε σε έναν βαθμό το χθεσινό. Το επόμενο στραβοπάτημα για την ΑΕΚ μακριά από την Αθήνα ήρθε στην Τρίπολη. Όταν απέναντι στον Αστέρα η Ένωση απέτυχε να σταθεί το ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Σε παιχνίδι που αν νικούσε θα ξέφευγε στην βαθμολογία και αποδείχθηκε κομβικής σημασίας.

Η συνέχεια βρήκε την ΑΕΚ να αφήνει άλλους δύο βαθμούς στα Πηγάδια, μένοντας στο 1-1 με την Ξάνθη. Ενώ από χθες, μετά και τη νέα «γκέλα» στη Λάρισα, η ΑΕΚ μετρά πλέον 9 χαμένους βαθμούς στην επαρχία! Μια σύγκριση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δείχνει και την έκταση του προβλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο χαμένους βαθμούς, στην Ξάνθη, και ο ΠΑΟΚ τέσσερις με τις ισοπαλίες σε Λιβαδειά και Λάρισα.

Τα ματς της επαρχίας έχουν εξελιχθεί σε… σύνδρομο για την Ένωση, που της έχει κοστίσει. Μιας και στην περίπτωση που είχε κατορθώσει να πάρει έστω τους μισούς βαθμούς από όσους έχουν ήδη χαθεί, θα βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έχοντας πιθανότατα και μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της.

ΑΕΚ
7 ματς /12 βαθμοί

Γιάννενα-ΑΕΚ 0-0
Λαμία – ΑΕΚ 0-1 (Περιστέρι)
Αστέρας – ΑΕΚ 2-0
Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1
Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2
Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4
Λάρισα – ΑΕΚ 0-0

ΠΑΟΚ
5 ματς / 11 βαθμοί

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-0
Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-1
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3
Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-1
Κέρκυρα- ΠΑΟΚ 0-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
5 ματς /13 βαθμοί

Λαμία – Ολυμπιακός 0-1 (Περιστέρι)
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1
Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-4
Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3