ΑΝΤΙΔΕΛΤΙΟ Νο 6

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ζουράρις: Δεν έχω ιδέα αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ

Εμ που να το ξερς πιδιάκιμ; Μόνο τα 7000χίλιαρο ξέρς από πού τα παίρνουν. Αν είσαι ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ ή αριστερός ή δεξιός της «οπίσθιας παρειάς», αυτό  δεν το ξέρεις. Με αυτές τις συμπεριφορές του κ. Ζουράρη και  ορισμένων «δεξιών» και «αριστερών» μάθαμε πόσο κοστίζει το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μόνο 7 χιλιαρικάκια. Τζάμπα πράμα δηλαδή.

Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε ότι το χαράτσι στις σακούλες των σούπερ μάρκετ λέγετε περιβαλλοντικό τέλος.

Όλο το δημόσιο βρέθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο και είναι απορίας άξιο που ήταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν οι επαγγελματίες και κυρίως που ήταν οι θεσμοί του επαγγελματικού κόσμου.

Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς ότι με το πολυνομοσχέδιο σε εφαρμογή, όλοι οι Έλληνες πολίτες σε λίγα χρόνια, θα στήνονται στην ουρά για να το συσσίτιο;

Όποιος αμφιβάλλει για αυτό ας κάνει λίγη υπομονή μέχρι το καλοκαίρι που θα βγούμε από το τρίτο μνημόνιο και θα μπούμε στο τέταρτο. Και όσο για την «ταχτοποίηση» του χρέους της Χώρας αυτό κάθε φορά θα συνοδεύετε και από ένα μικρής κλίμακας μνημόνιο.

Παραδείγματος χάριν μας λένε φίλοι που γνωρίζουν από οικονομικά. Πόσο θα «ανακατατάξουμε» το χρέος – να εξηγηθούμε όχι για να το σβήσουν οι νταβατζίδες μας αλλά για να το πάνε παραπίσω … υπολογίζω καμιά διακοσαριά χρόνια … Παραδείγματος χάριν. Αν πάμε παραπίσω – να πληρωθεί- το χρέος δέκα δις… τόσα θα είναι τα «αναπτυξιακά» μέτρα ήτοι μνημόνιο. Αν πάλι θέλουμε επιμήκυνση 20 δις άλλα τόσα θα είναι το μνημόνιο. ‘Άρα λοιπόν όσοι δεν κατέβηκαν σήμερα στην πλατεία της Ξάνθης να ετοιμαστούν το καλοκαίρι και για τέταρτο μνημόνιο.

Δεν ξέρω τι έπαθε ο Πασχάλης Λύρατζης πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Ξάνθης και δεν μας στέλνει τα δελτία τύπου ενώ μας τα έστελνε και όχι ότι μας πειράζει ιδιαίτερα που  το Κέντρο Πολιτισμού, προφανώς με εντολή του δημάρχου ή του Πασχάλη του Λύρατζη, μας έκοψε τα Δελτία Τύπου, αλλά μας πείραξε ότι μάθαμε από άλλους ότι γίνεται διαγωνισμός για να επιλεγεί η βασίλισσα του καρναβαλιού από τις Ξανθιώτισσες και μπράβο για την επιλογή αλλά βρε Πασχάλη, γιατί  να μην το μάθουμε και μείς; Μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρουν και από άλλες … βασίλισσες.

Πάντως έξω από το σκωπτικό του πράγματος ,να πούμε ένα μπράβο στο κέντρο πολιτισμού της Ξάνθης για αυτήν του την απόφαση. Ναι το καρναβάλι είναι Ξανθιώτικο και η βασίλισσα πρέπει να είναι Ξανθιώτισσα και μάλιστα μέλος καρναβαλικού συλλόγου. Όλα τα άλλα περί προβολής της Ξάνθης και πράσινα άλογα είναι για να λέγονται και για να «ξοδεύονται» τα χρήματα των Ξανθιωτών και τίποτα άλλο.

Σίγουρα η απόρριψη από την διευρυμένη περιφέρεια της αγοράς του παιδικού σταθμού στην Σάρδεων δεν είναι μία θετική εξέλιξη για τον δήμο όμως θα πρέπει να καταλάβουν  οι κατέχοντες την εξουσία και στην προκειμένη περίπτωση η δημοτική αρχή ότι η εξουσία είναι καλή αλλά δεν εξυπηρετεί πάντοτε τους σκοπούς όποιοι και αν είναι αυτοί. Και μια και μιλάμε για τον παιδικό σταθμό θα ήταν χρήσιμο ο δήμαρχος ή οι υπεύθυνοι του δήμου που ασχολούνται με τους παιδικούς σταθμούς, να μας πουν   αν αληθεύει η πληροφορία που λέει ότι λίγο παραπέρα υπάρχει οικόπεδο του δήμου χαρακτηρισμένο για να χτιστεί παιδικός σταθμός. Αν είναι αλήθεια  τότε το πράμα αλλάζει. Αν μεν είναι πολλά χρόνια χαρακτηρισμένο το οικόπεδο του δήμου για να χτιστεί παιδικός σταθμός γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ακόμη και από την προηγούμενη δημοτική αρχή για να χτιστεί; Άρα μία απάντηση από τους πρώην και τους νυν της δημοτικής αρχής θα ήταν χρήσιμη και επειδή ξέρουμε ότι δεν θα μας απαντήσουν το ερώτημα μένει χαραγμένο στο μυαλό των δημοτών οι οποίοι ταλαιπωρούνται κάθε πρωί να τρέχουν από την μία άκρη της πόλης στην άλλη για να κουβαλάνε τα νήπια επειδή ο δήμος εδώ και δεκαετίες, δηλαδή  τις χρυσές εποχές, δεν προέβλεψε ότι η πόλη θα μεγαλώσει και καλώς ή κακώς οι νέες γυναίκες γεννάνε και παιδιά, εκτός αν αυτό ο δήμος Ξάνθης το ξέχασε και προσπαθεί με μπαλώματα να «ισοφαρίσει» το κενό.