Παμπουκίδης Αλέξανδρος: Καλλίτερα συντήρηση παρά επισκευή

Η XanthiTimes.gr συνομίλησε με τον υπεύθυνο του Συνεργείου αυτοκινήτων εντός και εκτός δρόμου Αλέξανδρο Παμπουκίδη με την επωνυμία «ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ» και φυσικά το πρώτο ερώτημα που του θέσαμε ήταν γιατί κάποιος να διαλέξει ένα αυτοκίνητο εκτός δρόμο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Αλέξανδρος Παμπουκίδης θεωρείται «μαίτρ» στην Ξάνθη στις επισκευές εκτός δρόμου αυτοκινήτων και το επιβεβαιώνουν καθημερινά οι δεκάδες λάτρεις των ειδικών αυτοκινήτων – 4κίνητων- που επισκέπτονται το συνεργείο του, είτε για σέρβις, είτε για επισκευές ή απλά να ρωτήσουν κάτι για το όχημα τους.

XanthiTimes.gr: Γιατί κάποιος να επιλέξει ένα 4κίνητο αυτοκίνητο;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ: Το κάθε όχημα που χειρίζεται ο οδηγός έχει την δική του χάρη όμως το 4κίνητο είναι η απόλαυση και η σιγουριά του οδηγού. Η περιοχή μας διαθέτει βουνά, υπέροχες διαδρομές στην λίμνη Βιστωνίδα, παραλίες και φυσικά ένα 4κίνητο όχημα δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να ξεφεύγει από μία καθημερινότητα που είναι δύσκολη.

XanthiTimes.gr: Πόσο βοηθά στον επαγγελματικό τομέα ένα 4κινητο αυτοκίνητο;

ΑΛ. ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ: Πολύ. Μην ξεχνάμε την ορεινή περιοχή, όπου τα μονοπάτια είναι δύσβατα και για να κάνει κάποιος την δουλειά του χρειάζεται ένα ειδικό αυτοκίνητο με ειδικές δυνατότητες. Επίσης ένα 4κίνητο αυτοκίνητο χρειάζεται στους  κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους που εργάζονται στα δάση, στους ξυλοκόπους στους εμπόρους της ξυλείας και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που έχουν δύσκολες απαιτήσεις σε δύσκολα σημεία της περιοχής.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 XanthiTimes.gr: Η συντήρηση ενός τέτοιου οχήματος απαιτεί από την πλευρά του συνεργείου ειδικές γνώσεις;

ΑΛ. ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ: Σίγουρα. Μπορεί το λειτουργικό μέρος του αυτοκινήτου να είναι όπως τα συμβατικά, όμως τα ζητήματα των αναρτήσεων και η μετάδοση της κίνησης και στους 4 τροχούς,  είναι ένα θέμα που θα πρέπει το συνεργείο να έχει ειδικές γνώσεις και φυσικά την ανάλογη εμπειρία για να εφαρμόσει όλα αυτά, με γνώμονα πάντοτε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα, κινούνται σε δύσβατα σημεία και άρα επικίνδυνα. Άρα, το συνεργείο που θα αναλάβει να συντηρήσει και να επισκευάσει ένα 4κίνητο, θα πρέπει να λαμβάνει υπ όψη του ότι ο οδηγός μαζί με το όχημα εκτίθενται σε δύσβατες περιοχές και άρα επικίνδυνες. Αυτόματα, αυτό σημαίνει για το συνεργείο, μεγαλύτερη ευθύνη και ευαισθησία απέναντι στον οδηγό ενός 4κίνητου. Η παρέμβαση του συνεργείου θα πρέπει να έχει σαν γνώμονα την ασφάλεια του οδηγού, των ανθρώπων που μεταφέρει και φυσικά των εμπορευμάτων. Ναι, το συνεργείο πρέπει να είναι υπεύθυνο.

XanthiTimes.gr: Τι συμβουλεύετε στους οδηγούς των 4κίνητων ως προς την συντήρηση του.

ΑΛ. ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ: Η φιλοσοφία του συνεργείου μας είναι ξεκάθαρη: Η Πρόληψη είναι καλλίτερη από την επισκευή. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η συντήρηση στον προβλεπόμενο χρόνο είναι προτιμότερη από την βλάβη όπου η επισκευή της είναι πάντοτε ποιο κοστοβόρα.

XanthiTimes.gr: Να ευχηθούμε καλές δουλειές.

ΑΛ. ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ: Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ στους φίλους του 4κίνητου καλές διαδρομές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ