Ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ κανόνισε εξαψήφια αμοιβή για μια πρώην πορνοστάρ, ώστε η τελευταία να κρατήσει το στόμα της κλειστό σχετικά με σεξουαλική επαφή που είχε με τον Τραμπ με τη Wall Street Journal.

Ο Μάικλ Κοέν, δικηγόρος της οργανισμού του Τραμπ και πλέον προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ, κανόνισε η Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή στη βιομηχανία του πορνό σαν Στόρμι Ντάνιελς να παραλάβει 130.000 δολάρια σαν μέρος μιας συμφωνίας για να μη μιλήσει για την επαφή που είχε μαζί του, περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2016.

Η Κλίφορντ έχει δηλώσει κατ’ ιδίαν σε πηγές που επικαλείται η Journal ότι εκείνη και ο Τραμπ είχαν συναινετική σεξουαλική επαφή το 2006, ένα χρόνο μετά τον γάμο του με τη Μελάνια Τραμπ. Η Κλίφορντ ήταν τότε 27 χρονών ενώ τόπος της επαφής φέρεται η Λίμνη Ταχό.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα για την πληρωμή, όμως δήλωσε πως ο ισχυρισμός για την επαφή Τραμπ και Κλίφορντ ήταν «παλιά, ανακυκλωμένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στο παρελθόν και έχουν διαψευστεί πριν τις εκλογές».

Ο Κοέν σε δήλωσή του στην WSJ, τονίζει πως αρνείται ξανά ό,τιδήποτε έχει να κάνει με αυτή την επαφή, όμως δεν σχολίασε σχετικά με τους ισχυρισμούς περί αμοιβής.

«Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναπαράγεται ψευδείς ισχυρισμούς κατά του πελάτη μου» δήλωσε ο Κοέν. «Προσπαθήσατε να δώσετε υπόσταση σ’ αυτόν τον ισχυρισμό για περισσότερο από ένα χρόνο. Έναν ισχυρισμό που έχει διαψευστεί απ’ όλες τις πλευρές από τουλάχιστον το 2011».

Ο Κοέν έστειλε προς την WSJ και μια δήλωση υπογεγραμμένη από τη Stormy Daniels, με την οποία αρνείται πως υπήρξε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τον Τραμπ και δήλωσε πως οι ισχυρισμοί για πληρωμή της είναι «εντελώς λανθασμένοι».

Η Κλίφορντ δε σχολίασε απευθείας στη WSJ, ενώ ο δικηγόρος της αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πληρωμή έγινε την περίοδο που κυκλοφορούσε ευρέως το υποκλαπέν βίντεο που έδειχνε τον –τότε υποψήφιο- πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παρεδέχεται ότι παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες.