Συναγερμός σήμανε στην ελληνική αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής όταν έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στο κτήριο της Διεύθυνσης της Τροχαίας Αττικής, πλησίον του Σταθμού Λαρίσης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο Γεωργιανούς που αποπειράθηκαν να αποδράσουν, ενώ τους μετέφερε αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο ύψος της οδού Δηλιγιάννη, πολύ κοντά στο κτήριο της Τροχαίας, στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία την ώρα που το όχημα της Ασφάλειας σταμάτησε σε φανάρι κοντά στο κτήριο της Τροχαίας, ο ένας από τους δύο Γεωργιανούς φέρεται να έβγαλε τις χειροπέδες, να άνοιξε το παράθυρο και ακολούθως την πόρτα του αυτοκινήτου και να το έβαλε στα πόδια, ενώ ο άλλος παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

Ακολούθησε καταδίωξη. Πληροφορίες αναφέρουν πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν στον αέρα στην οδό Ψαρών, που βρίσκεται πίσω από τη Διεύθυνση της Τροχαίας, για να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Οι αστυνομικοί φαίνεται να πυροβόλησαν αρχικά 2 φορές στον αέρα και καθώς ο δραπέτης δεν σταμάτησε, πυροβόλησαν άλλες τρεις φορές.

Στη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο Γεωργιανός τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας οι δύο Γεωργιανοί μεταφέρονταν από τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στο Α.Τ. Χαϊδαρίου, έχοντας κριθεί προφυλακιστέοι. Θα ακολουθούσε μεταγωγή του ενός στις φυλακές του Κορυδαλλού και του δεύτερου στις φυλακές Ναυπλίου. Αυτή την ώρα βρίσκονται εκ νέου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και θα τους απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα απόδρασης.

Φωτογραφίες από το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί:



Φωτογραφίες από τη σύλληψη των δραπετών


Πηγή: zougla.gr