Από την πρώτη στιγμή της ψηφοφορίας για την αγορά του παιδικού σταθμού μέσω των δημοσιευμάτων μας σημειώσαμε το βιαστικό του πράγματος και ίσως το μη ορθό αυτής της απόφασης και δεν μένουμε στο τυπικό αν δηλαδή η ψήφος του Αγιαννίδη ήταν σωστή ή όχι μιας και όπως μας πληροφορεί με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Φανουράκης  η εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατέπεσε στην Διευρυμένη Περιφέρεια.  Άλλωστε φώναζε από μακριά αυτό το πράγμα και σίγουρα δεν θα μείνουμε σε αυτά που λέει ο Μ. Φανουράκης στην ανακοίνωση του τα οποία ορθώς αναφέρει για το μη σύννομο της απόφασης αλλά σαν αντιπολίτευση αυτός είναι ο ρόλος του.

Θα μείνουμε για μία ακόμη φορά στην συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με δεδομένο ότι οι δύο τους είναι οι «καθ ύλη» αρμόδιοι για την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε προηγούμενο άρθρο μας θέσαμε τα ερωτήματα για το τι ακριβώς κρύβεται και αν κρύβετε κάτι πίσω από την σπουδή της αγοράς του παιδικού σταθμού. Και πολλών άλλων παρόμοιων αποφάσεων της δημοτικής αρχής που «πέρασαν» στην «κόψη του ξυραφιού» βασιζόμενες σε μία πλειοψηφία που έπαψε προ πολλού να είναι πλειοψηφία και η απορία τίθεται εκ νέου. Σε ποιά πλειοψηφία βασίζεται ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης; Σε αυτήν που προ πολλού με δηλώσεις και συμπεριφορές οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κου Δημαρχόπουλου δημόσια εξέφρασαν λέγοντας ότι δεν ανήκουν σε αυτήν την παράταξη ή «τύποις» ανήκουν;

Το ζήτημα πλέον που τίθεται χωρίς περιστροφές είναι κατά πόσον πλέον ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν επίγνωση της ευθύνης τους στην δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Καταλαβαίνουν απλά πράγματα ή μήπως σαν σύγχρονοι Δον Κιχώτιδες πολεμούν με ανεμόμυλους;

Μήπως πρέπει να ανασυνταχθούν, αναθεωρήσουν και λειτουργήσουν σύμφωνα με την κοινή λογική; Διαφορετικά κάτι διαφορετικό και ίσως αθέμιτο δένει τους δυο άνδρες με την άσκηση της διοίκησης της Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ