Το 2009 ήταν ο Έντιν Τζέκο. Έπρεπε να περάσουν οκτώ χρόνια για να βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής, που θα ξεπερνούσε τους Μέσι και Ρονάλντο. Από το 2010 έως και το 2016, οι δυο τους είχαν μονοπωλήσει την πρωτιά στο σκοράρισμα, σε ένα ημερολογιακό έτος, ωστόσο το 2017, ο Χάρι Κέιν ήταν αυτός που κατάφερε να τους αφήσει πίσω, σημειώνοντας συνολικά 56 γκολ, έναντι 54 του Μέσι και 53 του Ρονάλντο. Μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο και το 2018; Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους πέντε ποδοσφαιριστές, που μπορούν να το κάνουν φέτος.

Νεϊμάρ

Ο άνθρωπος που για χάρη του η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε το τρελό ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Νεϊμάρ δεν άντεχε να ζει στη «σκιά» του Μέσι στην Βαρκελώνη και επέλεξε τα πλούτη των Παριζιάνων. Μεγάλος του προσωπικός στόχος είναι να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, μετά από μια δεκαετία «χούντας» των Μέσι και Ρονάλντο. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται τίτλους και γκολ. Αν και στον τομέα του σκοραρίσματος, δεν έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στην Παρί, δεν αποκλείεται το 2018 να… πάρει μπροστά και να ξεπεράσει τους δύο μεγάλους αντιπάλους του, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο άνθρωπος-γκολ της Μπάγερν, που τις δύο τελευταίες σεζόν σημειώνει 30 τέρματα στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο μισό της φετινής Μπουντεσλίγκα έχει πιάσει ήδη τους αριθμούς του (15 γκολ), κάτι που σημαίνει πως είναι σταθερός στις επιδόσεις του. Το 2017 σημείωσε συνολικά 53 τέρματα, όσα δηλαδή ο Ρονάλντο και ένα λιγότερο από τον Μέσι, κάτι που σημαίνει πως ένα αντίστοιχο νούμερο είναι εφικτό για τον «Λέβα». Επιπλέον, στα «συν» του είναι το γεγονός πως στην εθνική Πολωνίας είναι σχεδόν μια ομάδα μόνος του και κατέχει τη μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα.

Μοχάμεντ Σαλάχ

Πρόκειται για το αουτσάιντερ της λίστας, όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για το που μπορεί να φτάσει αυτός ο τρελο-Αιγύπτιος; Ο κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017 πραγματοποιεί μια σεζόν-όνειρο με τη φανέλα της Λίβερπουλ και παρά το γεγονός πως δεν αγωνίζεται ως επιθετικός, έχει ήδη σημειώσει συνολικά 23 τέρματα, σε 29 συμμετοχές. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε θα σίγουρα θα φτάσει ψηλά στο σκοράρισμα και το 2018. Άλλωστε, στο υπόλοιπο της σεζόν, η Λίβερπουλ βρίσκεται μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε τα παιχνίδια για τον Σαλάχ (τουλάχιστον στο πρώτο μισό του 2018) είναι πολλά.

Έντινσον Καβάνι

Μπορεί ο Νεϊμάρ να είναι το μεγάλο αστέρι στο Παρίσι, όμως ο Ουρουγουανός έχει φροντίσει από την αρχή να του δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτον, με το περιστατικό με το πέναλτι, που ήθελε να εκτελέσει ο Βραζιλιάνος και δεν του το επέτρεψε ο Καβάνι και δεύτερον, με τα 25 τέρματα που έχει σημειώσει (ο Νεϊμάρ είναι στα 17) σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά τη φυγή του Ιμπραϊμοβιτς από την Παρί, ο Καβάνι αγωνίζεται στη φυσική του θέση και σκοράρει κατά ριπάς. Το 2017 σημείωσε τα ίδια τέρματα με τον Ρονάλντο (53) και ένα λιγότερο από τον Μέσι. Γιατί φέτος να μην τους ξεπεράσει;

Χάρι Κέιν

Αν δεν μπορεί να το κάνει, αυτός που τα κατάφερε το 2017, τότε ποιος; Ο Άγγλος επιθετικός οδηγεί την κούρσα των πρώτων σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 18 γκολ, ενώ συνολικά τη φετινή σεζόν έχει σημειώσει 26 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Τα δύο τελευταία, μάλιστα, μπήκαν στον πρόσφατο αγώνα με την Γουίμπλεντον στο κύπελλο, με τον Κέιν να κάνει με αυτόν τον τρόπο… ποδαρικό στο 2018. Εκτός από το πρωτάθλημα και κύπελλο, η Τότεναμ συνεχίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο υπόλοιπο της σεζόν. Όσο για το δεύτερο μισό του 2018, μπορεί να βρει τον Κέιν σε μεγαλύτερη ομάδα (ενδεχομένως στην Ρεάλ Μαδρίτης), με καλύτερη επιθετική λειτουργία, που να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του στο σκοράρισμα.

Πηγή: gazzetta.gr