«Φάουλ» ή ειλημμένες αποφάσεις των Κεντρικών της ΝΔ;

 

Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις της Ντόρας Μπακογιάνννη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στα καυτά θέματα που απασχολούν την Ξάνθη και γενικότερα την Θράκη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Ελισσώ.

Πρώτο θέμα που το «πέρασε» στο «ντούκου» η κυρία Μπακογγιάννη ήταν το θέμα των υποψηφιοτήτων στην Ξάνθη και Κομοτηνή.  Απέφυγε επιμελώς να απαντήσει για Αλέξανδρο Κοντό και Στυλιανίδη. Απάντησε λέγοντας ότι από την στιγμή που η Ξάνθη και η Κομοτηνή δεν διαθέτουν βουλευτές θα ακολουθηθεί η κομματική διαδικασία θέλοντας προφανώς να πει ότι ο Α. Κοντός και ο Στυλιανίδης της Κομοτηνής, θα μπούνε στην ίδια ζυγαριά με τους υπόλοιπους υποψηφίους παίζοντας στα «ζάρια» την πρώτη έδρα της ΝΔ σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Ήταν ξεκάθαρο μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις.  Προφανώς το περιβάλλων του κ. Μητσοτάκη δεν θέλει να γνωρίζει τις δυνατότητες εκλογής των δύο πρώην υπουργών της ΝΔ και είναι λογικό. Όμως, η Ντόρα Μπακογιάννη, σαν παλιό στέλεχος του κόμματος δεν το διευκρίνισε ή απλά αυτή ήταν η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη; Και μη μου πει κανείς ότι η Νούμερο 2 του κόμματος δεν γνώριζε προς τα που γέρνει η πλάστιγγα και ποια ονόματα παίζουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Δεύτερο φάουλ της κας Μπακογιάννη ήταν ο σχολιασμός που ζητήθηκε από την XanthiTimes.gr ως  πρώην Υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη ο οποίος την επισκέφτηκε ως συγκυβερνήτης … Απέφυγε επιμελώς να αναφέρει ότι ο εν λόγο κύριος δεν σεβάστηκε την φιλοξενία της Ελλάδος και κυρίως την επιθυμία ειρηνικής συνύπαρξης του μουσουλμανικού και χριστιανικού στοιχείου. Η απάντηση της ήταν «άκρως διπλωματική». Βέβαια αργότερα στην ομιλία της, μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα του Ελισσώ από στελέχη της ΝΔ, το «ΈΣΩΣΕ» και ανέβασε τον τόνο της φωνής της καυτηριάζοντας την απρεπή συμπεριφορά των Τούρκων αξιωματούχων που επισκέπτονται στην Θράκη χωρίς βέβαια και πάλι να διευκρινίσει ποια θα είναι η πολιτική της ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση σε παρόμοιες συμπεριφορές Τούρκων Αξιωματούχων στην Θράκη. Καταλαβαίνουμε την αποστολή στην Θράκη  της κας Μπακογιάννη στην συλλογή μειονοτικών ψήφων όμως, μία ποιο ξεκάθαρη θέση σε αυτά τα θέματα θα ήταν επιθυμητή από όλες τις πλευρές.

Όσο για την ΣΕΚΑΠ αυτό που πρέπει να κρατηθεί είναι ότι έκανε προσπάθεια να στηρίξει την κα Σπυράκι στις δηλώσεις της για την ΣΕΚΑΠ. Έτσι όπως τα είπε η κα Μπακογάννη είναι άγνωστο πόσο ωφέλησε την ΝΔ στην Ξάνθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ