Ξεκίνησε το διεθνές τουρνουά μπάσκετ του Λεύκιππου
Η ιστορία θα γράψει ότι το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης».
Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο Λεύκιππος και μαζί του η Ξάνθη υποδέχτηκε 2 χώρες και 4 πόλεις.
Στην πόλη της Θράκης συναντήθηκαν η Τουρκική Ανατολού Εφές από την Κων/πολη, η Σερβική Παρτιζάν Βελιγραδίου κι ο ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε Εβρίτικους ήχους από τον χορευτικό σύλλογο Ξάνθης και τα χειροκροτήματα των θεατών που στάθηκαν το ίδιο θερμά σε όλες τις ομάδες και τις προσπάθειές τους.
Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης, οι βουλευτές κκ Στογιαννίδης και Ζειμπέκ, ο ΓΓ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γ. Χατζηθεοδώρου, η αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Α. Γκιρτζίκη, καθώς και άλλοι παράγοντες παρευρέθησαν στις κερκίδες και δήλωσαν την υποστήριξή τους στο εγχείρημα του Λεύκιππου, ευχόμενοι να καθιερωθεί. Πολλοί μικροί μπασκετικοί αθλητές όλων των ομάδων της Ξάνθης, γονείς και φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να δουν παίκτες που θα στελεχώσουν στο μέλλον μεγάλες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και ονόματα που θα αφήσουν εποχή.
Το εναρκτήριο παιχνίδι ήταν μεταξύ του διοργανωτή Λεύκιππου και της Παρτιζάν, ενώ ακολούθησε η Ανατολού Εφές με τον ΠΑΟΚ.
Για μοναδικές «εμπειρίες ζωής» μίλησαν οι Ξανθιώτες αθλητές, ενώ η εθελοντική συνεισφορά των γονέων του συλλόγου και η διοργανωτική τεχνογνωσία που αποκτήθηκε αποτελεί ήδη πολύτιμο κεφάλαιο στο μέλλον του Λεύκιππου.
Το τουρνουά συνεχίζεται την Πέμπτη και Παρασκευή και θα ήταν ατυχία να μην περάσουν όλοι οι Ξανθιώτες από τις κερκίδες του “Φ.Αμοιρίδης”.
Τελικά η πανσέληνος που φώτιζε αυτές τις ημέρες την Ξάνθη, αποδείχτηκε ….μπασκετική μπάλα.
Μια μπάλα που ο Λεύκιππος την κατέβασε για το τζάμπολ στην πόλη μας….