ΑΝΤΙ – ΔΕΛΤΙΟ Νο 3

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τελικά αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε με την ΣΕΚΑΠ – Ξανακάναμε πριν από λίγες μέρες το ίδιο ερώτημα; Ή είναι ακόμη ένα τέχνασμα για να παγιδευτεί η ΝΔ και να πέσει στην «λούμπα» που της έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας της ότι δεν «καθάρισε» το παιγνίδι εξ αρχής;

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έχει καλά με τον Ιβάν και θα ρίχνει τα καρφιά του στην ΝΔ.

Όσο για τους εργαζόμενους,  λυπάμαι που θα το πω, αλλά για τα πολιτικά παιγνίδια και για την επικράτηση του ποιο φαύλου πολιτικού, μικρή σημασία έχουν.

Για να φανταστείτε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια αύξησε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε κάτι χιλιάδες νέα μέλη του – κομματικού του στρατού- για 180 οικογένειες θα νοιαζόταν; «Νυν υπέρ πάντων ο αγών» της … μάσας.

Αύριο η Ντόρα θα είναι εδώ και όπως ήταν φυσικό θα επισκεφτεί τον ορεινό όγκο – προσφιλή τακτική όλων όσων επισκέπτονται την Ξάνθη, έβαλε και για «ξεκάρφωμα» την Διομήδια και το κυνήγι των Πομακικών ψήφων συνεχίζεται. Δεν ξέρω τι θα πει με τον φιλότουρκο δήμαρχο της Μύκης και πόσο ΝΔ είναι ο άνθρωπος, αλλά φαντάζομαι κάτι θα βρούνε να πούνε. Βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο η Ντόρα έχει δεσμούς στα Πομακοχώρια που κρατάνε χρόνια οπότε…

Εδώ που τα λέμε είναι από τις πολύ λίγες χρονιές που η κεντρική πλατεία της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν σκοτεινή. Αυτό είναι ένα δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται ο Πασχάλης Λύρατζης και ο κ. Δημαρχόπουλος την ανάταση της ψυχής των δημοτών… Άντε και του χρόνου ακόμα ποιο … σκοτεινά. Δεν ξέρω αν εδώ κολλά η ρήση που λέει ότι της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά αλλά,  το είπα τώρα, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία δεν είναι καθόλου για γέλια και σίγουρα δεν θα κρίνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Πασχάλη Λύρατζη… Την κύρια ευθύνη της … σκοτεινής περιόδου που διανύει ο δήμος Ξάνθης την έχει ο δήμαρχος που δεν δέχεται ούτε ευχές από τους μη… αρεστούς!!!!. Κάποιοι προσπαθούν να τον βγάλουν λάδι αλλά δυστυχώς μας τελείωσε το «λάδι» λόγω κρίσης.

Άγνωστοι, όπως μας λέει ο Σταύρος στην ΦτΞ δηλητηρίασαν οικόσιτες γάτες και δεν αμφισβητούμε την αναφορά του Σταύρου. Απλά θα προσθέσουμε ότι όταν οι γάτες τρώνε αρουραίους οι οποίοι αυτήν την περίοδο που οι τροφές είναι αποθηκευμένες όπως σιτάρια καλαμπόκια κ.λ.π. και οι αρουραίου κάνουν «πάρτι»,  οι χωρικοί ρίχνουν ισχυρά δηλητήρια για να τους «καθαρίσουν». Αν κάποια γάτα φάει ποντικό ή αρουραίο δηλητηριασμένο και είναι ισχυρό το δηλητήριο και …  17 ψυχές να έχει η γάτα… πεθαίνει. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι οικόσιτες γάτες να έχασαν την ζωή τους τρώγοντας τον αγαπημένο τους «μεζέ»… Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την … ανωμαλία που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και να έριξε «φόλες» και στις οικόσιτες γάτες.

Τώρα βέβαια το κοινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης μου θυμίζει λίγο να σε «κάψω Γιάννημ να σαλείψω λάδι»… Μου θυμίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων όταν έκλεισε η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης και από σχολείο μετατράπηκε σε φυλακή. Και τότε οι Περιφερειαρχαίοι, οι δημαρχαίοι και όλο το πολιτικό φάσμα εξέδωσε ψηφίσματα, κάποιοι για την τιμή των όπλων έκλεισαν και παραδρόμους και πήγε λέγοντας. Η σχολή έγινε φυλακή και η ΣΕΚΑΠ αν δεν βολεύει πολιτικά – θα κλείσει. Σε αυτήν την περίπτωση μακάρι να βγω ψεύτης… Αλλά αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η τοπική εξουσία συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών,  έχει μάτια σφαλισμένα και αυτιά κλειστά και δεν αφουγκράζεται την αγωνία του κόσμου.

Η ιστορία με την ΣΕΚΑΠ δεν «έσκασε» τώρα…