Το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων βρίσκεται «πάνω στο γραφείο» δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρχίσουν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας του, τώρα που η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της.

«Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την έλευση του νέου έτους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Όπως διευκρίνισε πάντως, ο Κιμ, δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν δεχθεί επίθεση: «Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά μας».

Επίσης, ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει τώρα έμφαση στην μαζική παραγωγή και την επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

«Φέτος πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαζική παραγωγή πυρηνικών κεφαλών και βαλλιστικών πυραύλων και να επιταχύνουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή τους», κατέληξε.