ΑΝΤΙ-ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης που τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ – και καλά κάνει για το θέμα της ΣΕΚΑΠ. Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε στην τοπική ΝΔ ότι το θέμα της ΣΕΚΑΠ «έπαιζε» επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ. Το ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι  καιροσκόποι, δεν σημαίνει ότι οι προηγούμενοι απαλλάσσονται των ευθυνών τους.

Τώρα βέβαια περιμέναμε την Χ.Α να ρωτήσει τον Υπουργό για τα προβλήματα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στις δημόσιες υπηρεσίες της Ξάνθης, θαρρείς και αυτό το πρόβλημα αφορά μόνο την Ξάνθη. Στην Αθήνα να δεις. Και άντε και έκαναν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι της Χ.Α. σκέφτηκαν πώς οι ΑΜΕΑ από τα σπίτια τους  θα πάνε στις υπηρεσίες; Από τα πεζοδρόμια ή από τους δρόμους που γέμισαν  από αυτοκίνητα;

Δεν ανησυχούμε όμως γιατί όπως μάθαμε ο δήμαρχος Ξάνθης, νομίζω ότι το είπε στην παραταξιακή που έλειπαν οι μισοί, αυτό βέβαια όπως καταλαβαίνεται δεν έχει καμία σημασία – αμέσως να κακολογήσετε εσείς –  είπε, λέει ότι θα κατασκευάσει εναέρια πεζοδρόμια για να μπορούν να κινούνται οι ΑΜΕΑ της Ξάνθης μιας και τα πεζοδρόμια και οι ράμπες καθόδου είναι για τα αυτοκίνητα. Όσο για τον προϋπολογισμό του έργου όπως μάθαμε τον πέρασε κατά πλειοψηφία αλλά πάλι θα μου πεις ποια πλειοψηφία. Ο Κολάρος του ΚΚΕ να είναι καλά και ο Σωτήρης; Πόσα σωσίβια να ρίξουν στον Δημαρχόπουλο. Αυτός δεν σώζεται με τίποτα. Ξάνθη  αντιπολίτευση συμμαχία. Όσο για τους συμβούλους της παράταξης δημάρχου, αυτούς, ο ίδιος  τους έστειλε να μαζέψουν ραδίκια.

Πολλές παροχές βρέ παιδί μου από το ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα η κ. Αχτσιόγλου επειδή ξέμεινε από τίτλους στην ονομασία των επιδομάτων κοινωνικής αλληλεγγύης ρώτησε τον ιδιαίτερο του Πρωθυπουργού, ξέρετε αυτόν τον «μπαρτζή», που παίρνει 200.000 το χρόνο ή τον μήνα – δεν ξεκαθάρισε ακόμα – πώς να ονομάσουν το επόμενο επίδομα που θα δώσουν στους γηγενής- τους έχουν τελειώσει τα καθρεφτάκια – και αυτός περιχαρείς είπε στην Αχτσιόγλου να δώσουν το επίδομα σε αυτούς που δεν πήγαν να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό σε ένδειξη αντίστασης κατά του κατεστημένου – Το άκουσε ο Καμμένος τα «πήρε» στο κρανίο γιατί δεν μπορούσε εκείνη την ώρα να συμπληρώσει από άνδρες την ΜΟΜΑ για να κατασκευάσει ένα χότ σπότ στην Μυτιλήνη και είπε της Αχτσιόγλου να του δώσει το επίδομα να  το διαχειριστή ο ίδιος  μπας και μαζέψει κανέναν εθελοντή από ΜΚΟ επιδοματούχο και τά ’κουυσαν οι «εθελοντές» των ΜΚΟ και έβαλαν τα γέλια απαντώντας. Τα «ψίχουλα» στους Έλληνες.

Τελικά το θέμα της ονομασίας του νέου επιδόματος που θα δώσουν στους γηγενής, έμεινε έτσι μέχρι τις εκλογές. Το πότε θα γίνουν; Αυτό δεν το ξεκαθάρισε ο Τσίπρας αλλά όπου νάνε θα «σκάσουν» μύτη και αυτές.

Τώρα όσο για τον Φερντούν που μας ζάλισε στα τηλέφωνα απαιτώντας να γράψουμε ότι μεταξύ των συμβούλων της παράταξης Δημαρχόπουλου που παίρνουν 30 ευρώ για κάθε αίτηση που χρειάζεται από τους Δροσερίτες για να τους ετοιμάσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, το άρθρο δεν αναφέρετε σε αυτόν και θα πρέπει να λέει να ανασκευάσουμε και να πούμε την αλήθεια. Δηλαδή ότι ο Φερντουν δεν «τσιμπάει» 30ρι σε κάθε αίτηση Δροσερίτη για το κοινωνικό μέρισμα.

Φίλε Φερντούν εμείς στο άρθρο μας δεν αναφέραμε όνομα παρόλο που ήμασταν μπροστά σε δέκα τουλάχιστον ανθρώπους που ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος άνοιξε καυγά με σύμβουλο της αντιπολίτευσης ο οποίος του είπε ευθέως ότι αυτό το παραμύθι με τα 30 ευρώ ανά αίτηση καλό είναι να το κόψουν και ο συνομιλητής του δεν αρνήθηκε το γεγονός.

Εμείς δεν γράψαμε ότι ο Φερντούν είναι στο κόλπο όπως και κανένα όνομα. Αφού όμως επιμένεις αγαπητέ Φερντούν εμείς λέμε για να σε αποκαταστήσουμε ότι στην συζήτηση που έγινε για το ποιος «τσιμπάει» το 30ρι ανά αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, εσύ δεν ήσουν. Άρα είτε γράψουμε κάτι άλλο είτε όχι, αυτό το θέμα για εμάς έχει λήξη.

Άλλωστε είναι καιρός κάτι τύποι σαν και αυτόν που αναφέρουμε στο προηγούμενό μας άρθρο, να κόψουν αυτές τις κακές συνήθειες γιατί αν κάποιος κάνει τον λογαριασμό 30 ευρώ επί 2000 κοινωνικά μερίσματα, βγαίνει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο «κοινωνικό μέρισμα» για τον τύπο που κατά τα άλλα βοηθάει τους συνδημότες του σε μία ώρα ανάγκης.

Πολύ περισσότερο όταν ο συγκεκριμένος κύριος είναι δημοτικός σύμβουλος και βρίσκεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για να εισηγείται και με την ψήφο του να λύνει προβλήματα των ανθρώπων που τον ψήφισαν και όχι για να γεμίζει την τσέπη του.

Να το δούμε και από άλλες σκοπιές. Είναι νόμιμο; Εκτιμούμε πώς όχι γιατί αυτά τα χρήματα είναι «μαύρα» άρα αφορολόγητα άρα παράνομα. Εκτός αν ο εν λόγο κύριος κόβει και απόδειξη για παροχή υπηρεσιών δηλαδή για την συμπλήρωση της αίτησης των Δροσεριτών για το κοινωνικό μέρισμα.

ΗΘΙΚΟ; Σίγουρα δεν είναι. Που ακούστηκε ένα παιδί του «λαού» εκλεγμένο από τον λαό να τα «παίρνει» από τον λαό εν ψυχρώ αντί να τον βοηθά και να εισηγείται στις υπηρεσίες του δήμου πώς να στηριχτούν οι αναξιοπαθούντες του Δροσερού.

Έχουμε την αίσθηση ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος σαν στυλοβάτης της ηθικής και εκφραστής του 51% των δημοτών της Ξάνθης, πρέπει να το ψάξει και αν ισχύει αυτό, να αποπέμψει τον συγκεκριμένο δημοτικό του σύμβουλο για ανήθικη στάση απέναντι στους ψηφοφόρους του και να αποκαταστήσει τις «υπηρεσίες» του εν λόγου κυρίου με μία υπηρεσία του δήμου που θα βοηθά και θα στηρίζει τους Δροσερίτες χωρίς να πληρώνουν 30 ευρώ την κάθε αίτηση.

Αν θέλει ο Δήμαρχος, εμείς είμαστε στην διάθεση του και θα του μεταφέρουμε αυτολεξεί τον διάλογο που έγινε παρουσία μας καθώς και τους παρόντες που  ήταν στην συζήτηση.