Με λύπη μας είδαμε στην Κυριακάτικη λαϊκή του λιμανιού στο Πόρτο Λάγος ανάμεσα στα λάχανα, τους υπαίθριους πωλητές και δίπλα από κάδους σκουπιδιών ένα “infokiosk”όπου προφανώς  κάποιος από τους παλιούς δήμαρχος ή τον σημερινό του δήμου Αβδήρων, “βρήκε” κάποιο πρόγραμμα από την Ε.Ε. και μέσω του ΕΣΠΑ το τοποθέτησε εκεί και μετά το παράτησε.

Τι πληροφορίες θα έδινε, γιατί επιλέχτηκε εκείνος ο χώρος; Ένας Θεός ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πώς αν ρωτήσεις κάποιον από τον Δήμο Αβδήρων θα ανασηκώσει τους ώμους του και θα πει εγώ δεν ξέρω καν την ύπαρξη του όχι και την λειτουργία ή την όποια χρησιμότητα του.

Προφανώς για αυτό το έργο δαπανήθηκαν χρήματα του Ελληνικού Λαού. Τα διαχειρίστηκε κάποιος δήμαρχος Αβδήρων ή και ο σημερινός και μετά εγκαταλήφθηκε. Επίσης είναι βέβαιο ότι ο σημερινός δήμαρχος του δήμου Αβδήρων δεν γνωρίζει ότι είναι ευθύνη του να το συντηρήσει για να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες της περιοχής.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν δουλεύει και η του εικόνα δείχνει εγκατάλειψη.

Προφανώς κάποιος σώφρων πολίτης θα αναρωτηθεί γιατί δεν το προσέχουν, γιατί δεν το λειτουργούν, και τέλος γιατί αυτό το εργαλείο που είναι και ακριβό δεν δίνει τις όποιες πληροφορίες αφού όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. και μεταξύ αυτών και οι Έλληνες το πλήρωσαν;

Και η απάντηση είναι ηλίου φωτεινότερη στην γενικότερη  ερώτηση τι έγιναν τόσα κονδύλια που έπεσαν στον τόπο από προγράμματα της Ε.Ε. και αντί για ανάπτυξη  η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο;

Γιατί δυστυχώς με αφορμή αυτήν την εικόνα που παρουσιάζει το infokiosk στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος είναι έργο και εικόνα κάποιου δημάρχου που απλά βρήκε τρόπο για να αξιοποιήσει κάποιο πρόγραμμα, να διαχειριστεί κάποια χρήματα και να” μπαλώσει” άλλες τρύπες. Πολύ αμφιβάλλουμε αν μέσα στο κουτί του info kiosk υπάρχει και κάποιος μηχανισμός ή απλά έβαλαν μόνο το κουτί για να φαίνεται ότι μπήκε.

Ψωροκώσταινα με τους απατεώνες πολιτικούς σου που περιμένεις ακόμα χαΐρι.