Ανακοίνωση

Στη Σμύρνη της Τουρκίας ξεκινούν αύριο Σάββατο 16 Δεκέμβρη οι εργασίες και οι εκδηλώσεις της 8ης Τριμερούς Συνάντησης των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων Ειρήνης της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας, τις οποίες θα φιλοξενήσει η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας.

Η φετινή συνάντηση, που αποτελεί συνέχεια της σειράς που ξεκίνησε το 2010 στη Μυτιλήνη, θα ασχοληθεί με την κατάσταση στην περιοχή, τις απειλές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εναντίον λαών και χωρών και το συντονισμό δράσης των τριών κινημάτων και των λαών ενάντια σε αυτά. Η 8η Συνάντηση, που διεξάγεται παραδοσιακά υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), θα ασχοληθεί και με ζητήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους λαούς, αλλά και με το καυτό ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών που αποτελούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Στο πλαίσιο της 8ης Τριμερούς Συνάντησης θα οργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση για το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη Τσεσμέ καθώς και εκδήλωση φιλίας των λαών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» της Σμύρνης.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος από την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας η Ζουχάλ Οκουγιάν, πρόεδρος και επικεφαλής αντιπροσωπείας, από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας Στέλιος Σοφοκλή και Φάνης Χριστοδούλου, αντίστοιχα, ενώ την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) θα εκπροσωπήσουν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος και οι Ρούλα Σταφανάκη και Γιώργος Φραγκιουδάκης, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ.