Μετά το διήμερο του ποδοσφαίρου, σειρά παίρνει το μπάσκετ με παιχνίδια Ευρωλίγκας και του Ολυμπιακού να μπαίνουν στο πρόγραμμα.

Στροφή στο μπάσκετ θα έχουμε την Πέμπτη, αφού το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα “στεκόταν” και η Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός συγκεντρώνουν ενδιαφέρον. Στη Γερμανία ταξιδεύουν οι “κόκκινοι λευκοί” που θέλουν να πετύχουν ακόμα μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Το μαστό που αναμφίβολα ξεχωρίζει, είναι το ισπανικό “κλάσικο”.

Δεν σου αδιαφορώ. Δίκαιες Εταιρείες στην Κύπρο .

Μπασκετικό ενδιαφέρον λοιπόν. Ευρωλίγκα με τέσσερις αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Γερμανία για να παίξει με τον Μπάμπεργκ (21:00) του … κουμπάρου του Βασίλη Σπανούλη, του Νίκου Ζήση και του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, Αντρέα Τρινκιέρι. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά την απώλεια από την ΑΕΚ για το Basket League, ουσιαστικά “απέκτησαν” το πλεονέκτημα της έδρας και τώρα καλούνται να ανασυνταχθούν και να συγκεντρωθούν στο στόχο της Ευρωλίγκα. Η νίκη -εστω και η παράταση- επί της Ρεάλ τους φέρνει στην πρώτη θέση, σε ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ, και αυτό ακριβώς πρέπει να υπερασπιστεί. Η Μπάμπεργκ μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι αφού διαθέτει ποιότητα και επιπλέον εμπειρία.

Το “διαμάντι του κριθαριού” για την ημέρα, είναι άλλο από το ισπανικό “El Classico”. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:45)! Η “βασιλική” έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών φέτος, αλλά έχει και έναν Λούκα Ντόντσιτς να τον “πίνει στο ποτήρι”. Ο Σλοβένος γκάρντ είναι αυτός που έχει “τρελάνει τους πάντες” και οδηγεί την ομάδα του. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό μέχρι τώρα και η αστάθεια στα αποτελέσματά της είναι εμφανής. Οι δυο μεγάλες αντίπαλοι σίγουρα δεν θέλουν να χάσουν, αφού εκτός από το γόητρο παίζεται και η βαθμολογία, με την Real (8η θέση) να είναι μόλις μια νίκη μπροστά από την μεγάλη αντιπαλότητα της.

Πρώτον, ο Ζέλικο Ομπραντόβιτς θα φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη ένα “παλιόφιλο”. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίο συνεργάστηκε με τον Παναθηναϊκό (ως παίκτης – προπονητής). Τώρα ο Σάρας είναι το πιο καυτό όνομα στα ευρωπαϊκά τραπέζια και ο Ζοτς είναι ο πρωταθλητής της Ευρώπης και ίσως ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του αθλητισμού, από το “από την πλευρά του Ατλαντικού”. Σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον το ματς αυτό.
Η απογοητευτική Ουνικάχα των 3 νικών σε 11 παιχνίδια και η τελευταία θέση αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία, υποδέχεται στη Μάλαγα το Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και του Αλεξέι Σβεντ. Ο Μπαρτζόκκας προσπαθεί να «χτίσει» την Κίμκι στον ευρωπαϊκό χάρτη και σε καθίσματα όπως αυτή της Μάλαγα, είναι που σας βοηθούν να το πετύχετε.

Ποδοσφαιρικά, τα “κουκιά” είναι μετρημένα, Από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η δράση έχει στην Ιταλία και αυτή “κυπριακή”. Η Λάτσιο υποδέχεται την Τσιταντέλα, με σκοπό να περάσει “αδιάκοτα” στην επόμενη φάση του Κόπα Ιταλίας.

Από κει και πέρα, έχουμε αγώνες για το πρωτάθλημα της Ολλανδίας και το κύπελλο της Τουρκίας που ίσως απασχολούν μερικούς.