Με τον τρόπο που ξέρει καλλίτερα το μουσικό σχολείο της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκε στην Κεντρική πλατεία το μεσημέρι του Σαββάτου και δεν είναι άλλος από την μουσική.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου της Ξάνθης παρουσία εκπαιδευτικών και γονιών διαμαρτυρήθηκαν με τον ειρηνικότερο και μουσικότερο τρόπο.

Έπαιξαν μουσική και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους ταγούς της πόλης του νομού και της Αθήνας. Όμως αν κρίνει κανένας από την συχνότητα της διαμαρτυρίας των μαθητών και γονιών οι πολιτικοί ταγοί του τόπου και της Αθήνας μάλλον κωφεύουν ή δεν θέλουν να ακούσουν. Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν τους αρκεί η μουσική για να ημερέψει το πάθος τους για την εξουσία.

Δυστυχώς για τον τόπο, οι ντόπιοι και οι εξ Αθηνών πολιτικοί της Χώρας, δεν ημερεύουν με την μουσική. Ίσως βοηθήσει ο κόπανος του νταβουλιού (το χονδρό ξύλο που χτυπάει το νταβούλι ο οργανοπαίχτης) χρησιμοποιώντας το όμως όχι στο δέρμα του ταμπούρλου, αλλά στα κεφάλια τους μπας και συνέλθουν.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου για μία ακόμη φορά απαίτησαν ένα αξιοπρεπές σχολείο παραγωγής πολιτισμού, καθηγητές και αντιμετώπιση από την πολιτεία με τον ανάλογο σεβασμό.