Γ. Γεωργιάδης πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης: «Τους δε ισχυρισμούς περί φασισμού, τους επιστρέφω αυτολεξεί στον κ. Χατζηθεοδώρου»

 

Με αφορμή χαρακτηρισμό των Αποστράτων Αξιωματικών της Ξάνθης και της Κομοτηνής από τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου φασίζοντες και την χωρίς αποδείξεις απόδοση κατηγοριών ότι έβαψαν τα σπίτια μουσουλμάνων κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Κομοτηνή, κάτι που οι απόστρατοι Αξιωματικοί της Θράκης σκέφτονται αν θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη, ζητήσαμε ένα σχόλιο από τον πρόεδρο της Ένωσης των Αποστράτων Ξάνθης Υποστράτηγο ε.α Γεωργιάδη Γεώργιο σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανέστατα ο κ. Χατζηθεοδώρου έχει μπερδέψει τον χαρακτιρισμό του δημοκράτη με αυτή του φασίστα και μάλλον έχει εξοκείλει προς τα εκεί.

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΑΣ έχει ως εξής.

«Ο κ. Χατζηθεοδώρου έκανε ένα λάθος μεγάλης εμβέλειας και άρχισε να αποκαλεί συλλόγους φασίστες και φασίζοντες. Όταν ο κ. Χατζηθεοδώρου φοράει την ταμπέλα του δημοκράτη και όλους τους άλλους τους αποκαλεί φασίστες τότε ο ίδιος είναι αρχιφασίστας. Δεν ήταν κάποιοι απόστρατοι φασίζοντας αλλά ήταν 22 σύλλογοι που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του Ερντογάν στην Κομοτηνή.  Παρόντες ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου, ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, ο σύλλογος εφέδρων αξιωματικών Ξάνθης και πολλοί άλλοι που έδωσαν το παρών στην διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.  Όλους εμάς ο κ. Χατζηθεδώρου μας έβαλε την ταμπέλα του φασίστα και ο ίδιος είναι ευχαριστημένος για την επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη. Να θυμίσω στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ότι το κλίμα του 1952 τότε που συναντήθηκε ο Τζελάρ Μπαγιάρ με τον τότε βασιλέα της Ελλάδος, ήταν πολύ διαφορετικό και πολύ ποιο φιλικό  από ότι ήταν σήμερα.  Τότε είχαμε την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών με το σύμφωνο Βενιζέλο Ινονού,   μπήκανε και οι δύο χώρες μαζί στο ΝΑΤΟ το 51 – 52 και ακολούθησε η επίσκεψη προκειμένου να γεφυρωθεί η φιλία των δύο λαών. Εδώ όμως έχουμε κάτι πολύ διαφορετικό. Είχαμε επίσκεψη στην Θράκη από Τούρκους αξιωματούχους  αρχής γενομένης από τον Τούρκο Πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα, μιλώντας για μητέρες πατρίδες.  Να θυμίσω στον κ. Χατζηθεοδώρου ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον κ. Ερντογάν, επίσης να υπενθυμίσω ότι και στην συνέντευξη του στον δημοσιογράφο κ. Παπαχελά, ο Ερντογάν, μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Ένας τέτοιος επισκέπτης δεν είναι καλοδεχούμενος στην Θράκη. Αν ο κ. Χατζηθεοδώρου θέλει να τον προσβάλλουν, να τον υβρίζουν μέσα στο σπίτι του είναι δικαίωμα του.  Από την ταμπέλα του δημοκράτη που αυτός βάζει στον εαυτό του και χαρακτηρίζει τους 22 συλλόγους που διαμαρτυρήθηκαν φασίζοντες αυτό είναι άλλο πράγμα. Επίσης, μας κατηγόρησε ότι εμείς βάψαμε τα σπίτια των συμπατριωτών μας συνελλήνων μουσουλμάνων. Αυτό ξεπερνάει τα όρια όταν κάποιος δεν έχει αποδείξεις».

XanthiTimes.gr: «Θα προσφύγετε στην δικαιοσύνη;»

«Δεν το έχω αποφασίσει.  Και ξέρετε κάτι, δεν μου αρέσει να προσφεύγω στην δικαιοσύνη. Πιθανών ο κ. Χατζηθεοδώρου να μην νοιώθει Θρακιώτης. Εγώ είμαι Πελοπονήσιος αλλά μένω στην Θράκη και οι πατεράδες σας και οι μανάδες σας είναι από τις αλησμόνητες πατρίδες.  Από τον Πόντο, την Μικρά Ασία όπου ο κ. Ερντογάν δεν αποδέχεται. Με πειράζει πάρα πολύ ως Έλληνα και ως Θρακιώτη να βλέπω τους Έλληνες βουλευτές του κοινοβουλίου να γίνονται «κολαούζοι» στον Ξένο πρόεδρο. Και από την στιγμή που υπάρχει Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών που τον συνοδεύει στην ιδιωτική του επίσκεψη, όπου για μένα δεν είναι ιδιωτική επίσκεψη όταν κουβαλάει ολόκληρο στρατό μαζί του και έχει νεκρώσει όλη την Θράκη, να έρθει να μας προσβάλει τόσο κατάφορα. Τους δε ισχυρισμούς περί φασισμού τους επιστρέφω αυτολεξεί στον κ. Χατζηθεοδώρου και τον παρακαλώ να κάνει ανασκευή των λεγομένων του. Πιστεύω στην δημοκρατία και δεν δίνω το δικαίωμα στον κ. Χατζηθεοδώρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, να θεωρεί ότι είναι ο προστάτης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δεν διχάζουμε και λέμε το αυτονόητο στον κ. Χατζηθεοδώρου. Βγάζω το καπέλο μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό διότι με έκαναν να νοιώσω περήφανος ως Έλληνας και αξιοπρεπείς. Μαζευτήκαμε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής περίπου 1000 άνθρωποι και διαμαρτυρηθήκαμε ειρηνικά και δημοκρατικά. Δεν θέλουμε αυτού του είδους τους επιτετραμμένους ξένης χώρας  στην Θράκη. Δεν προκαλέσαμε κανέναν. Αν  θέλει να προσευχηθεί ο κ. Ερντογάν σε τζαμί της Χώρας μας να το κάνει με την παρουσία του επίσημου μουφτή». Τέλος ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης  απευθυνόμενος στον κ. Χατζηθεοδωρου συμπλήρωσε. «Δημοκρατία είναι να ακούς και τον άλλον και να μην βάζεις ταμπέλες. Αν ο κ. Χατζηθεοδώρου θέλει αυτήν την δημοκρατία του λέμε ότι τέτοιου τύπου δημοκρατία στην Πατρίδα μας δεν έχει καμία θέση» Μακριά από μένα τα περί φασιστοειδών.  Αν θέλει ο κ. Χατζηθεοδώρου ας τα βρει αλλού, μέσα στον χώρο του».