Αφιέρωμα Χριστούγεννα στο σπίτι
Το πιο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς είναι οικογενειακή υπόθεση. Μαζευόμαστε από το πρωί στο σπίτι και μαγειρεύουμε τις συνταγές της Νένας Ισμυρνόγλου.


Στο γιορτινό τραπέζι
Πλούσιες σαλάτες, γιορτινές σούπες, πρωτότυπες τάρτες αλλά και όρνιθα γεμιστή με κιμά και ξηρούς καρπούς και αρνί με ρόδια, κυδώνια και σάλτσα από κόκκινο κρασί, οι πρωταγωνιστές στο γεύμα.


Το ψωμί των Χριστουγέννων
Μικρά και αρωματικά χριστόψωμα από τη Μύκονο. Τα φτιάχνουν οι νοικοκυρές για να τα φάει η οικογένεια ανήμερα τα Χριστούγεννα.


Πρωτότυπες πίτες από τη μακρινή Γεωργία για τις γιορτές
Η Madona Nikoleishili και η Nino Nizharadze ανοίγουν φύλλο και μας εντυπωσιάζουν με τα κατσαπούρι με δύο τυριά, τα πιροσκί με κιμά αλλά και την άτσμα (τυρόπιτα με φύλλα βραστά).


Η γαρνιτούρα της εποχής
Τα ρόδια ταιριάζουν στις σαλάτες με λάχανα και μαρούλια αλλά μεταμορφώνονται και σε φίνες σάλτσες για τα «καλά» μαγειρέματα.


Ψαροφαγία από τον καλύτερο του είδους
Γιορτινά λινγκουίνι με αυγοτάραχο δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου. Ο αστεράτος σεφ μας δείχνει τα μυστικά του εκλεκτού ελληνικού προϊόντος.


 

Η γαλοπούλα του Αστέριου
Φίνα γλασαρισμένη με σάλτσα μανταρινιού, gravy και στο πλάι της γέμιση με πλιγούρι, κάστανα και συκωτάκια. Αυτή είναι η γαλοπούλα του 2017.


Για την όρεξη
Οι σεφ ετοίμασαν απλούς, γρήγορους και λαχταριστούς μεζέδες για παντός είδους γιορτινά καλέσματα.


Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα
Ανάβουμε τα φωτάκια του δέντρου, παίζουμε επιτραπέζια και απολαμβάνουμε ζεστά ροφήματα με φρούτα του δάσους, γάλα καρύδας, σοκολάτα, καφέ, ρούμι και κονιάκ.


Βόλτα στο χωριό
Στο σπίτι της Θεοδώρας Κλείτσου στρώνουμε το πηλιορείτικο τραπέζι με πέντε συνταγές της γιορτής. Χοιρινό με κάστανα και κυδώνια, σαλάτα με πετιμέζι, τηγανιά πηλιορείτικη, πρασοτυρόπιτα και γλυκό του κουταλιού φιρίκι.


Τα νόστιμα ξινά
Σαλάτες με πρασινάδες, μανιτάρια, αλλαντικά, χουρμάδες αλλά και κοπανιστή. Τα συνοδεύουμε με φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια αλλά και μήλα και αχλάδια.


Οι τάρτες ανεβαίνουν επίπεδο
Γίνεται τάρτα χωρίς κρέμα γάλακτος, αυγά και τυριά; Η νέα τάση μόνο στον Γαστρονόμο.


Comfort food
Ο τραχανάς μεταμορφώνεται σε σούπες με χειμωνιάτικες ρίζες και κυδώνι και με κολοκύθια, μανιτάρια και βολάκι Άνδρου.


Κόκορας με γλάσο παστιτσάδας;
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μάς δείχνει μικρά κόλπα μεγάλης νοστιμιάς για να ετοιμάσουμε τον πιο εντυπωσιακό και γευστικό κόκορα για το γιορτινό τραπέζι.


Τα χοιρινά του Γαστρονόμου
Εύκολα αλλά εντυπωσιακά. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά και τα αρώματα από τα ψητά.


Γιορτινό ζαχαροπλαστείο
10 φανταστικές συνταγές για σοκολατένια Χριστούγεννα από τον Στέλιο Παρλιάρου.