“Αλιεύσαμε” μερικά σχόλια από το διαδίκτυο από  επώνυμους και ανώνυμους από το διαδίκτυο και τα παρουσιάζουμε. Δική μας εκτίμηση είναι ότι ο Ερντογάν απλά “κάνει” την δουλειά του. Το πρόβλημα είναι η Κυβέρνηση που δεν ξέρει(;) δεν θέλει(;) να προστατεύσει την Χώρα. 

Ούτση Χρύσα #ΑΝΕΛ “Θέλω να τονίσω ότι δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι βρίσκονται σε οποιαδήποτε μέση. Πρέπει κάποια στιγμή κι αυτοί να διαλέξουν σε ποια πλευρά βρίσκονται διότι γνωρίζουμε ότι στην Θράκη υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι κι όχι “ολίγον” μουσουλμάνοι ή “ολίγον” Έλληνες”.

Αδυνατώ να καταλάβω την σκοπιμότητα, απο ελληνικής πλευράς, της επίσκεψης Ερντογαν στη χωρα μας. Όταν ο τούρκος πρόεδρος επιμένει στις “γκρίζες ζωνες” στο Αιγαίο και στην συνολική αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζανης. Όταν προκειται να επισκεφθεί την ελληνική Θράκη ως…”απελευθέρωσης” της εκει μουσουλμανικής μειονότητας.
Το μονο θέμα, που εχει αξία για την Ελλάδα ειναι το μεταναστευτικό. Αλλα δεν φαινεται να εχει επιτευχθεί σημαντική συμφωνία για τα ελληνικά συμφεροντα. Πολυ φοβαμαι οτι Τσιπρας και Κοτζιας εμφανίζονται μικροί, ανίκανοι κι άβουλοι. Ας ελπίσουμε να μην αποδειχθούν και μοιραιοι.

Γεώργιος Χατζηθεοφάνους

Τις δηλώσεις αυτές του Ερτογάν και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους τις αφιερώνω σε όλους αυτούς που θεωρούν πως το Αιγαίο μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης και φιλίας των λαών. Η Τουρκία δεν έχει ίχνος μοραλισμού στην εξωτερική της πολιτική.
«Το πρόβλημα με την Τουρκία βρίσκεται στην Στρατηγική Νοοτροπία της, προϊόν της ιστορικής συνείδησης ενός λαού που αντανακλά την αντίληψή του για τη θέση του στον κόσμο. Είναι σαφές πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης των Τούρκων κι άρα της στρατηγικής νοοτροπίας με βάση την οποία διαμορφώνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός και η πολιτική βούληση της γείτονος χώρας, εκ των οποίων πηγάζουν όλες οι διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι κάτι που συναντά ο αναγνώστης σε όλο σχεδόν το βιβλίο Στρατηγικό Βάθος του διαμορφωτή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, πρώην Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου» αυτά γράφω στο βιβλίο «Εθνική Στρατηγική-Πρόταση για ένα νέο Θεσμικό πλαίσιο»
Ένα σοβαρό κράτος θα είχε εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια μέσα από το risk management της επίσκεψης και θα είχε έτοιμη την αντίδραση… σε ένα σοβαρό κράτος ο Πρωθυπουργός ως απάντηση στις δηλώσεις αυτές θα έλεγε στη κοινή συνέντευξη πως θέλουμε δίπλα μας μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Τουρκία που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είμαστε έτοιμοι να τη βοηθήσουμε και ως γείτονες αλλά και να πάρουμε σχετικές πρωτοβουλίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης…θα έκανε αναφορά στα δικαιώματα των Κούρδων…θα έλεγε επίσης πως καταδικάζουμε την απόπειρα πραξικοπήματος διαφωνούμε όμως με τις μαζικές διώξεις κατά πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και ΜΜΕ που συνεχίζονται και απομακρύνουν την Τουρκία από την Ευρώπη και το λαό της από την ευημερία… Όλα αυτά σε ένα σοβαρό κράτος…στην Ελλάδα απλά «μούδιασμα» και αιφνιδιασμός στο πλέον πιθανό σενάριο…γιατί απλά δεν υπάρχει εθνική στρατηγική και η εξωτερική πολιτική είναι one man show…

Χ.Α. Καλοδεχουμενος είναι οποιοσδήποτε σέβεται την εθνική κυριαρχία των κρατών, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες,…. Αν μιλάμε για τον άνθρωπο που πριν από λίγο στο Σκάι, στον Αλ. . Παπαχελα μας έκανε υποδείξεις για το πως πρέπει να λειτουργεί η δικαιοσύνη στην χώρα μας, επειδή δεν του εκδοσαμε τους πραξικοπηματιες , ενώ ο ίδιος μπουντρουμιαζει τους δημοσιογράφους κατεβάζει τα social media, και σίγουρα έχει σαπισει τους αντιφρονουντες,… Δεν ήξερα ότι πρέπει σε γκάλοπ για καταλληλοτερο γείτονα να… Του δώσουμε και το κλειδί… Της πόλης.. Συγνώμη αλλά .. Προσωπική μου άποψη..

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης Το αιώνιο πρόβλημα είναι της χώρας είναι οτι ποιος χαράζει την εξωτερική πολιτική στην Θράκη. Και όταν έρχονται τα δύσκολα κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες Οι σημερινοί κυβερνώντες σε περιόδους νηνεμιας με αυτά που υποστηρίζουν δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να τους πάρει σοβαρά.

Outsis Petros Ο Ερντογάν δεν χρειάζεται να πει τίποτα, και μόνο η παρουσία του στην περιοχή με το νέο του προφίλ αυτό του αυταρχικού ηγέτη είναι ικανό να δώσει αυτοπεποίθηση σε όλα τα εξτρεμιστικά στοιχεία της περιοχής που όλα αυτα τα χρόνια χανόταν στην μοναδική αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων σε όλο το κόσμο, και όσο αφορα τους μουσουλμάνους την μοναδική αρμονική συμβίωση και μεταξυ μουσουλμάνων. Το πρόβλημα σε μια κυρίαρχη χώρα όμως δεν είναι ο ερντογάν αλλα η ίδια η χώρα στην οποία εξωτερική πολιτική κάνουν όλοι εκτός το υπουργείο εξωτερικών, το οποίο την Παρασκευή θα κοιτάζει με ποπ κορν στα χέρια τους χιλιάδες μουσουλμάνους που θα έρθουν από τον θύλακα του Κίρτζαλι για να δοϋνε τον Σουλτάνο τους. Ο Ερτογάν έρχεται στην Κομοτηνή όχι για τους μουσουλμάνους της Κομοτηνής αλλά για όλης της οροσειράς του Αίμου.

Τ. Β. Στην Τουρκία καταρρέει και έρχεται στη χώρα όπου θα κάνει τον μάγκα εκτός έδρας, για την πάρτη του έρχεται και θα είναι για την Ελλάδα μια δυσάρεστη έκπληξη. Σύντομα θα το δείτε και εύχομαι να είμαι λάθος.

Ν. Γ. Γιά δημοσίευση είναι Στέργιο. Αριστούργημα !! Τον Σουλτάνο με τι θα τον υποδεχθείτε στα μέρη σας ??Ούτε στον Ομπάμα δεν υπήρχαν τέτοια μέτρα ασφαλείας.