Ελένη Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος Κυπρίων Ξάνθης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Ο.Ε) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η Τουρκία στις 20 Ιουλίου 1974 εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο,που είναι κράτος μέλος του Ο.Η.Ε και συνεχίζει μέχρι σήμερα για 43 χρόνια να κατέχει με τη βία των όπλων και του τουρκικού στρατού κατοχής το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Τουρκία για 43 χρόνια παραβιάζει τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε περί Κύπρου, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.
Η παράνομη τουρκική εισβολή προσφυγοποίησε 200.000 Έλληνες της Κύπρου στην ίδια τους την πατρίδα, και είχε ως τραγική συνέπεια 5.000 νεκρούς, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους στην Καρπασία, βιασμούς αθώων γυναικών και ανείπωτη καταστροφή.
Ο τουρκικός στρατός σε συντονισμό με το ψευδοκράτος, που αποτελεί υποτελή διοίκηση των στρατευμάτων κατοχής, σχεδίασαν τον εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών μας διαπράττοντας διαρκές διεθνές έγκλημα. Σύλησαν την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις εκκλησίες μας.
Ο κ. Ερντογάν εξακολουθεί να είναι αμετανόητος, προκλητικός και μονίμως ασεβής προς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τις διεθνείς συμβάσεις, τη δημοκρατία και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύριε Ερντογάν όσο συνεχίζετε να έχετε αυτή την απαράδεκτη, παράνομη και πρωτόγονη πολιτική στάση στο Κυπριακό, είστε καταδικαστέος και ανεπιθύμητος στην Ελλάδα.
Εμείς οι Έλληνες Κύπριοι της Ελλάδας σας απαντούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα, αλλά ζωντανή και παρούσα με σύσσωμο τον όπου γης ελληνισμό και όχι μόνο.
Αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και απαλλαγή από τους εποίκους.
Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Τουρκίας για την τουρκοποίηση των κατεχόμενων εδαφών μας, που αποτελούν και ευρωπαϊκό έδαφος.
Διεκδικούμε μια Κύπρο ελεύθερη, δημοκρατική, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς αποκλίσεις, για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, χωρίς επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα από τρίτες χώρες.
Απαιτούμε λύση, που να αποκαθιστά την ενότητα της χώρας, του λαού μας, των θεσμών και της οικονομίας και να κατοχυρώνει πλήρως τη μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα, τη μία και ενιαία κυριαρχία και τη μία και μόνη ιθαγένεια.
Θεωρούμε ότι για να υπάρξει πραγματική και αληθινή λύση απαιτείται να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ολόκληρη την επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας και να κατοχυρωθούν οι αρχές της Δημοκρατίας και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ώστε όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου να καταστούν και να αισθάνονται στην πράξη ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες.