Δύο κουβέντες  με την Ξανθοπούλου Βασιλική, υποψήφια σύμβουλο με την παράταξη του Στέλιου Μωραίτη.

 

Ένας νέος άνθρωπος, επιχειρηματίας, με διάθεση για δουλειά – το αποδεικνύει άλλωστε καθημερινά στον επαγγελματικό της χώρο που είναι η γνωστή στους Ξανθιώτες ως καφέ ποτοπωλείο Τυφλόμυγα  και το καφέ Εστιατόριο Favela Chic,  μπήκε στον συνδυασμό του Σ. Μωραίτη για να βάλλει και αυτή ένα λιθαράκι στην προκοπή του τόπου, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους και τις επιχειρήσεις τους που βάλλονται από παντού ξεκινώντας από τους «θεσμούς» της Αθήνας και καταλήγοντας σε αυτούς της Ξάνθης. Ο χώρος της εστίασης είναι ένα χώρος ευαίσθητος αλλά και οικονομικά ζωντανός όπου πραγματικά οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι ενωμένοι, να προτείνουν και φυσικά να αγωνίζονται εκτός από τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα  και την αναδείξει του τόπου μας και την τουριστική ανάπτυξη του. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Παρ όλα αυτά, είναι ένα κλάδος στον οποίο, τόσο το κράτος και οι υπηρεσίες, όσο και ο Δήμος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν εξαντλήσει όλη την αυστηρότητά τους. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να μαθαίνω καθημερινά ότι πετυχημένες επιχειρήσεις κλείνουν αλλά και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός  ότι υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που παρ ‘όλες τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να επενδύουν στα καταστήματά τους, να  απασχολούν νέα παιδιά και να αγωνίζονται καθημερινά δίνοντας μ αυτόν τον τρόπο το έναυσμα της ανάπτυξης. Θεωρώ ότι το επιμελητήριο Ξάνθης και ο κύριος Μωραιτης, τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεκινήσει ένα σπουδαίο έργο που θα προβάλει τον τόπο μας,  θα ενισχύσει  τον τουρισμό και συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης επιχειρηματικότητας . Αυτό το έργο  καλούμαστε όλοι  να αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε αυτήν την Κυριακή και  την Δευτέρα 3&4 Δεκέμβρη».

Η   κυρία Ξανθοπούλου Βασιλική πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπηθεί ο κλάδος της εστίασης στο τμήμα παροχής υπηρεσιών, «αλλά, σημειώνει,  ακόμη σημαντικότερο είναι να καταλάβουμε ότι η στήριξη αυτού του θεσμού θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του επιχειρείν της πόλης μας».

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι οι νέοι άνθρωποι που πλαισιώνουν την παράταξη Μωραίτη συνοδοιπόροι των παλιών συμβούλων, θα δώσουν νέα πνοή στο Επιμελητήριο, νέες ιδέες και προτάσεις για το κοινό καλό και του επιχειρείν στην Ξάνθη.