ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Με αμείωτη ένταση οι δουλέμποροι διακινητές ελπίδων, συνεχίζουν το έργο τους σε μία χώρα η οποία παραπαίει. Οι Αστυνομικές Δυνάμεις της Θράκης υπερβάλλουν εαυτόν όμως το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η παρέμβαση της Αστυνομίας θυμίζει τις προσπάθειες του Ηρακλή στην μάχη κατά της Λερναίας Ύδρας. Έναν διακινητή στέλνει η αστυνομία,  στις δικαστικές αίθουσες 15 ξεπετάγονται. Ο κίνδυνος πλέον αλλοίωσης του πληθυσμού της Θράκης, η  αύξηση της εγκληματικότητας λόγω των αυξημένων ροών εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Χώρα μας είναι ορατός.

Η πολιτεία απούσα.

Οι υπηρεσίες ξεκαθαρίσματος ασύλου και επιστροφής των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Οι δικαστικές υπηρεσίες της Χώρας πλεγμένες στην πολυνομία προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη ξεπερνώντας  εαυτόν.  Οι άνθρωποι απονομής δικαιοσύνης αδυνατούν να την αποδώσουν έγκαιρα.

Τα κρατητήρια πλέον θυμίζουν παστές σαρδέλες όπου οι συνθήκες διαβίωσης των παράνομων μεταναστών είναι άθλιες.

Ο κ. Μουζάλας τέλος και ο κ. Τσίπρας περί άλλων τυρβάζουν. Επιτέλους αν δεν μπορούν να βάλλουν τάξη στην αναρχία της παράνομης εισόδου ανθρώπων στην Χώρα μας να φύγουν και να παραδώσουν το τιμόνι σε χέρια στιβαρά που θα έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Όσοι βιαστούν να μας κρίνουν και χαρακτηρίσουν φασίστες ή οτιδήποτε άλλες εκφράσεις χρησιμοποιούν οι ανίκανοι διοικούντες της “προοδευτικότητας”, τους λέμε ότι απλά μεταφέρουμε τα λόγια των συμπολιτών μας οι οποίοι μετάνιωσαν μεν που ψήφισαν αυτήν την κυβέρνηση των σαλντιμπάγκων αλλά  θέλουν να τελειώνει το “μουχαμπέτι”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (27-11-2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 61 και 48 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο (2) Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί), τα οποία οδηγούσαν ο 61χρονος και ο 48χρονος και επέβαιναν ως συνοδηγοί ο 26χρονος και ο 29χρονος αντίστοιχα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα  πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, πλαστά Δελτία Αιτούντος Διεθνή Προστασία.

Κατασχέθηκαν συνολικά 2 οχήματα, 5 πλαστά έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 705 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθη 19χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (28-11-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, συνεργό του 19χρονου.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Πριν τον κόμβο Ζαρκαδιάς, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζοί, κατευθυνόμενοι σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 19χρονο συνοδηγό του οχήματος,  ενώ ο 24χρονος οδηγός δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

 Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος προωθούσε με όχημα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες

 Στην προσπάθεια του να ακινητοποιήσει το όχημα, κατέπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 4 εκ των επιβαινόντων, τον τραυματισμό των υπολοίπων και του διακινητή

 Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση του Κ.ΟΚ.

 Χθες (28 Νοεμβρίου 2017) το βράδυ στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Άγιου Σίλα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο όπως πρόεκυψε επέβαιναν οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες, με οδηγό 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και συνέχισε την πορεία του, επιχειρώντας να διαφύγει.

Στη συνέχεια, εισήλθε στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και στο ύψος του οικισμού της Νέας Περάμου, όταν ο οδηγός επιχείρησε να  ακινητοποιήσει το όχημα σε παρακείμενο χωμάτινο έρεισμα, προφανώς για να διαφύγει, αυτό κατέπεσε σε γκρεμό.

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός τεσσάρων διακινούμενων, ο τραυματισμός των υπολοίπων τεσσάρων και του διακινητή, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.