Δροσερίτες «καταστρέφουν» τους τάφους στα κοιμητήρια της Ξάνθης

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει ο δήμος Ξάνθης για τα κοιμητήρια αφού παρά τα συρματοπλέγματα που έβαλε ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Κυριακίδης και που κόστισαν στους Ξανθιώτες ένα σεβαστό ποσόν  οι Δροσερίτες σύμφωνα με την καταγγελία που δεχτήκαμε, εξακολουθούν και μπαίνουν μέσα κλέβοντας, «ρημάζοντας» στην κυριολεξία την τελευταία κατοικία των συνδημοτών μας και αφήνοντας πολλά παράπονα στους συγγενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία της συνδημότισσας μας η οποία εκφράζει παράπονο για την πλημμελή φύλαξη των κοιμητηρίων παρά τα χρήματα που έχει δώσει η οικογένεια.

Μήπως ο δήμος Ξάνθης πρέπει να ξαναδεί το θέμα κοιμητήρια από την αρχή; Αρκεί η μείωση των τελών ταφής;

Σοβαρή καταγγελία δεχτήκαμε από αναγνώστρια της XanthiTimes.gr η οποία όπως αναφέρει άγνωστοι μπήκαν μέσα στα κοιμητήρια και έκλεψαν ότι μπρούτζινο υπήρχε πάνω στους τάφους.

Όμως όπως η ίδια καταγγέλλει πρέπει την τελευταία στιγμή να έγιναν αντιληπτοί από κάποιο διερχόμενο όχημα και πέταξαν όλα τα μπρούτζινα ανάμεσα στους τάφους μέσα σε νάιλον σακούλες.

Μάλιστα όπως σημειώνει, οι υπάλληλοι που βρήκαν τα μπρούτζινα τα πέταξαν σε μία αποθήκη και αφήνουν τους συγγενείς των νεκρών να τα ξεχωρίσουν. «Στην προσπάθεια τους να κλέψουν από το μνήμα τον σταυρό, λέει η καταγγέλλουσα,  τον κλώτσησαν για να τον σπάσουν. Επειδή δεν τα κατάφερναν, ξήλωσαν και τα μάρμαρα». Και το χειρότερο, όπως αναφέρει: «Για να βάλουμε τον μπαμπά μου εκεί, πληρώσαμε στο Δήμο 300 € για 6 χρόνια και άλλα 30 επίσης στον Δήμο για άδεια πολεοδομίας για να μπορεί να φτιάξει ο μαρμαράς το μνήμα».

Τελικά τι φταίει και τα κοιμητήρια είναι στο έλεος των Δροσεριτών; Δεν μπορεί να γίνει κάτι; Ο δήμος Ξάνθης δεν αντιλαμβάνεται ότι με ευχολόγια, μειώσεις στις τιμές και περιφράξεις δεν υπάρχει αποτέλεσμα; Άρα κάτι παραπάνω πρέπει να γίνει. Τι; Ο κόσμος ψήφισε την παρούσα δημοτική αρχή για να δώσει λύση. Ας την δώσει.