Η μεγάλη, εν πλω καταδίωξη από τις Λιμενικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνούς κυκλώματος ναρκεμπόρων θυμίζει σκηνές «βγαλμένες» από ταινία δράσης.

Μέλη διεθνούς κυκλώματος που μετέφεραν ναρκωτικά από την Αλβανία, αναχώρησαν, το απόγευμα της Παρασκευής, με γιγαντιαίο ταχύπλοο μεγάλης ιπποδύναμης, «φορτωμένο», από ακτή της Αλβανίας, με προορισμό προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

Οι λιμενικές αρχές, που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος εδώ και καιρό, εντόπισαν το ταχύπλοο και ξεκίνησαν τη καταδίωξή του ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και εναέρια μέσα.

Η καταδίωξη που ξεκίνησε από τα ύδατα του Ιονίου Πελάγους, έφτασε μέχρι και τα ύδατα του Αιγαίου.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της καταδίωξης υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του ταχυπλόου σκάφους με σκάφος του Λιμενικού, το οποίο δέχθηκε πυρά ενώ στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, άνδρες του σώματος έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Τελικά το βράδυ του Σαββάτου το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Τζιάς, μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο.

Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους περίπου 1,6 τόνων

Σε παράλληλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν συλληφθεί δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και των τριών μελών του πληρώματος του ταχυπλόου σκάφους.

Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα προέκυψε η πολυεπίπεδη δράση του οργανωμένου κυκλώματος, που προωθούσε φορτία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε μία δέσμη προορισμών μεταξύ των οποίων η εγχώρια παράνομη αγορά, αλλά κυρίως οι αντίστοιχες αγορές ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους ως προς την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.