«de facto» αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν; Ακολουθεί το Grexit;

Μετά την αποβολή της Ελλάδος από την συνθήκη Σέγκεν και τους άνευ προηγουμένου ελέγχους που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας και η αποστολή Ελλήνων αστυνομικών στα Γερμανικά αεροδρόμια για να συνεχίσουν τους αυστηρούς ελέγχους στους Έλληνες πολίτες,  είναι ξεκάθαρο το μήνυμα για την Ελλάδα και το τι πρόκειται να ακολουθήσει.  Λίγο αν κάποιος προσπαθήσει να δει μέσα από τα σύννεφα, αυτό που θα καταγράψει είναι ένα περιποιημένο Grexit. Την τακτική του πώς να γίνει αυτό την μαθαίνουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. που ασχολούνται με το Brexit.

Άρα εν κατακλείδι οι Γερμανοί θιασώτες του Grexit βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν. Ότι δεν κατάφερε η κυβέρνηση του Τσίπρα μαζί με τον Μπαρουφάκη στα οικονομικά για να «αποκτήσει» το «Grexit», το κατάφερε ο Μουζάλας με τους παράνομους «μετανάστες».

Δεν πρέπει πλέον να αφήνουμε εκτός οπτικού πεδίου τους ακροδεξιούς – Είναι βέβαιο ότι αυτό που συμβαίνει με τους αυστηρούς ελέγχους των Ελλήνων ταξιδιωτών στα Γερμανικά αεροδρόμια είναι «δάκτυλος» των ακροδεξιών και φυσικά προπομπός της συνεργασίας με την Μέρκελ και την συμμετοχή τους στην Γερμανική κυβέρνηση. Οι ακροδεξιοί στην Γερμανία ήθελαν και θέλουν το Grexit, η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Η κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν είναι ο προπομπός.