Δήμαρχε Μύκης κ. Καπζά μην ξεχνάς τα χιόνια

Με αφορμή την σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για την Πολιτική Προστασία που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω του χειμώνα που έρχεται και τον σχεδιασμό της προστασίας των πολιτών της Ξάνθης από ακραία καιρικά φαινόμενα θυμήθηκα τις δηλώσεις του Καπζά που δηλώνει Τούρκος δήμαρχος σε Ελληνικό δήμο, τουλάχιστον αυτό ακόμη δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, κατά του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη και των υπολοίπων δημάρχων του νομού οι οποίοι όπως ο ίδιος δήλωσε τον έχουν απομονώσει.

Πέρυσι κύριε Καπζά, όταν το χιόνι σκέπασε τους δρόμους της ορεινής περιοχής, έκανες έκκληση μέσω και της Xanthitimes.gr στον αντιπεριφερειάρχη και τους υπόλοιπους δημάρχους να συνδράμουν για να μην αποκλειστεί ο δήμος σου από τα χιόνια. Φέτος τι θα κάνεις; Από ποιόν θα ζητήσεις στήριξη και βοήθεια για να μην αποκλειστεί ο δρόμος που οδηγεί στα χωριά και τα σπίτια των συγχωριανών του δήμου σου;

Θα ζητήσεις στήριξη από τον δήμο της Τουρκίας που το κακό Ελληνικό κράτος δεν σου επέτρεψε να αδελφοποιηθείς; Γιατί υπάρχουν και νόμοι σε αυτό το κράτος κύριε Καπζά που λειτουργούν – όταν λειτουργούν, αλλά υπάρχουν ή μήπως θα σου στείλει ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που ευκαιριακά σε αγκαλιάζει αλλά στα δύσκολα θα σε παρατήσει – και ας μην το θέλει –  στο έλεος του Θεού λόγω γραφειοκρατίας.

Τελικό συμπέρασμα από όλη σου την συμπεριφορά κ. Καπζά είναι ότι ο γείτονας είναι εκεί για να σε βοηθήσει στα δύσκολα γιατί αν εγκλωβιστεί το δικό σου σπίτι από τα χιόνια, είναι παραδίπλα το δικό του που και εκείνο θα εγκλωβιστεί.

Εν κατακλείδι μην κατηγορείς για να γίνεις αρεστός σε κύκλους του εξωτερικού, αυτούς που σου απλώνουν χέρι στήριξης στα δύσκολα.

Γιατί αγαπητέ Καπζά που εκπροσωπείς χιλιάδες κατοίκους του νομού Ξάνθης,  εκείνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι το καλό τους και όχι πόσο θα σε αγαπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Άγκυρα.

Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που σε ψήφισαν και αυτό το είδαμε όταν τους άφησες να «κορακιάσουν» από την δίψα το περασμένο καλοκαίρι, που δεν μερίμνησες για τα άγρια σκυλιά που τρώνε τα ζωντανά τους και μειώνουν τα κοπάδια τους, δεν μερίμνησες σαν δήμαρχος να πάρουν περισσότερα δικαιώματα για καυσόξυλα όταν οι συνδημότες σου ζούνε μέσα στα δένδρα, όταν τους απαγόρευσες το δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο όταν τα παιδιά θέλουν, με την δικαιολογία ότι το καρναβάλι δεν είναι μουσουλμανική γιορτή… ούτε χριστιανική είναι και το ξέρεις, αλλά έτσι γίνεσαι αρεστός αλλού και όχι σε αυτούς που ζεις καθημερινά, όπως και όταν έδιωξες τον Αι Βασίλη από το σχολείο, όταν υποδέχεσαι τους Τούρκους Αξιωματούχους, όταν δηλώνεις σε τούρκο δημοσιογράφο ότι είναι δύσκολο να είναι κανένας Τούρκος δήμαρχος στην Ελλάδα και πολλά άλλα «ανδραγαθήματα» αρνητισμού έχεις συγκεντρώσει στον πολιτικό σου βίο.

Τέλος να πάμε στο δια ταύτα. Αν πλακώσουν τα χιόνια από ποιόν θα ζητήσεις βοήθεια κύριε Καπζά;