Σε κάποιους πειράζουν αυτά που γράφουμε. Λυπόμαστε πολύ, αλλά αυτοί είμαστε

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την θέση των «αντιπολιτευομένων»  της συμπολίτευσης και ποιόν έχει η  αποδέκτη η θέση τους, η συμπεριφορά τους,  ο λόγος τους και η έκφραση των δικών μας συμπερασμάτων, δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα σε μία προσπάθεια να μας πείσουν ότι αυτό που δημόσια εκφράζουμε δεν είναι το σωστό. Προφανώς κάποιοι λησμονούν ότι  αυτή είναι η δουλειά μας και δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά ξεκάθαρα με τις πολιτικές τους συμπεριφορές. Δουλειά μας είναι να κοινοποιούμε και να σχολιάζουμε, με βάση την δική μας την κρίση αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κυρίως τις επιπτώσεις στην κοινωνία από την δράση των πολιτικών και θεσμικών προσώπων.

Κάποιοι, λογικό είναι να μην ικανοποιούνται με αυτά που γράφουμε γιατί προφανώς δεν τους αρέσουν όπως και προχθές στο άρθρο μας που γράψαμε για τον κ. Σγουρίδη, το οποίο όπως μας μεταφέρθηκε δεν ικανοποίησε κάποιους. Λυπούμαστε, γράφουμε εδώ και χρόνια ότι δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός και θα γράφουμε αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε και με γνώμονα το συμφέρων των πολιτών όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν συνταγές εκτός αν κάποιοι πληρώνουν κάποιους εν ήδη εμπορεύματος και αγοράζουν το προϊόν που είναι άρθρο της αρεσκείας των αφεντικών. Δεν αναφερόμαστε σε κανέναν συγκεκριμένα. Πιστεύουμε ότι για να κατευθύνει κάποιος ένα δημοσίευμα, θα πρέπει να υπάρχουν δεσμοί και όχι απαραίτητα οικονομικοί. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε.

Πάμε στο δια ταύτα. Σαφέστατα η επιστολή Μούρκα Κυριακίδη είχε σαν αποδέκτη τον δήμαρχο και όχι τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και είναι στο χέρι του δημάρχου να μαζέψει πρώτα τους συμβούλους της παράταξης του και μετά τους αρχηγούς των παρατάξεων γύρω από ένα τραπέζι,  όταν πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις όπως η μείωση των δημοτικών τελών σε μία κοινωνία που τα φέρνει δύσκολα πέρα. Όταν όμως ο δήμαρχος καλεί τους επικεφαλείς των παρατάξεων είναι ανοιχτός και στις προτάσεις αυτών ψάχνοντας όλοι μαζί την χρυσή τομή.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ανάγκη να βρεθεί χρυσή τομή, στην λογική ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ξανθιωτών τα φέρνει δύσκολα πέρα και η δημοτική αρχή καλείτε εκ των πραγμάτων να συνεισφέρει. Δεν μπορείς όμως να συνεισφέρεις με πείσματα και πολύ περισσότερο όταν δεν έχεις κοστολογήσει την πολιτική σου απόφαση.

Δεν είναι δυνατόν ένα μήνα μετά την απόρριψη των θεμάτων που αφορούσαν την μείωση ή όχι των δημοτικών τελών να μην έχεις ξαναδεί την πρόταση, να μην έχεις κοστολογήσει την απώλεια των εσόδων του δήμου και ξαφνικά φέρνεις προς συζήτηση την ίδια πρόταση η οποία πριν από ένα μήνα ακριβώς υπορράφθηκε. Είναι δυνατόν με την ίδια πολιτική να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα;

Αυτά γράψαμε και κάποιοι πειράχτηκαν λέγοντας μας μάλιστα ότι θα διαψευστούμε. Μακάρι να διαψευστούμε γιατί στην τελική, κομμάτι της Ξανθιώτικης κοινωνίας είμαστε και εμείς και μακάρι η δημοτική αρχή να καταφέρει να ελαφρύνει και εμάς όπως όλους τους δημότες από τα δημοτικά τέλη. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και ως τέτοια θα τα αντιμετωπίζουμε στην XanthiTimes.gr.