Ιπποκράτης Καμαρίδης: «Πήγατε να δείξετε το μπόι σας»

Έντονος διαξιφισμός με πολύ παρασκήνιο υπήρξε χθες το βράδυ κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με τον επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού δήμου Ξάνθης Ιπποκράτη Καμαρίδη και την Αντιδήμαρχο Αλεξία Γκιρτζίκη.

Ο λόγος της έντονης αντιπαράθεσης ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει τα οδοιπορικά έξοδα της μετακίνησης της Αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη και του συμβούλου της παράταξης Απόστολου Αγκόρτσα στην έκθεση τουρισμού στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ι. Καμαρίδης ζήτησε να πληροφορηθεί από την κ. Γκιρτζίκη τον λόγο της παρουσίας τους στην έκθεση με σκεπτικό ότι δεν είχαν μαζί τους ούτε διαφημιστικό υλικό (φυλλάδια) που να προβάλλουν την Ξάνθη τουριστικά αλλά ούτε ο δήμος είχε κάποιο περίπτερο για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Ξάνθης.

Η κ. Γκιρτζίκη εκνευρίστηκε αδικαιολόγητα λέγοντας ότι συναντήθηκαν με την υπουργό τουρισμού και ότι προγραμματίζεται μία ημερίδα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της περιφέρειας κ. Αντωνιάδη με σκοπό την ανάδειξη στις διπλανές πόλις του τουριστικού προϊόντος της Ξάνθης.  Όπως έδειξε η συνέχεια, όλο αυτό δεν τον έπεισε, με αποτέλεσμα ο Ι. Καμαρίδης να κάνει αναφορά για ένα τιμολόγιο 3000 ευρώ που αφορούσε την φιλοξενία αθλητών της Εθνικής του euro 2004 στα πλαίσια της των 50 χρόνων της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης, πράγμα που δεν έγινε. Δηλαδή εξ όσων γνωρίζουμε οι αθλητές του euro 2004 δεν ήρθαν στην Ξάνθη αλλά ο δήμος χρεώθηκε με το ποσό των 6000 ευρώ για διαμονή και φαγητό. Στην συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν και ο Καμαρίδης επέμενε να ζητά το τιμολόγιο των 3000 ευρώ όπου θα αναγράφονται τα ονόματα αυτών που φιλοξενήθηκαν.  Η κ. Γκιρτσίκη απαντούσε με έντονο ύφος και γενικά επικράτησε μία πολύ μεγάλη αναστάτωση.

Φυσικά τα ερωτήματα για το ποιοι φιλοξενήθηκαν, πότε και γιατί, έμειναν να πλανώνται στον αέρα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.