Στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Θέλοντας να αποτίσει έναν μικρό φόρο τιμής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας “Άγιος Τρύφων”, διοργάνωσε  γιορτή, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή της τρίτης ηλικίας στην διαμόρφωση της κοινωνίας μας με τον τίτλο “Τιμώντας   τη Νιότη της Καρδιάς» αφιερωμένη στους ανθρώπους που η προσφορά τους στην κοινωνία μας ήταν είναι και θα είναι ανεκτίμητη. Η συμμετοχή στη γιορτή ήταν μεγάλη και πλήθος ηλικιωμένων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

     “Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ, η καθημερινή έννοια για τα παιδιά και τα εγγόνια σας, το ενδιαφέρον σας για το τι γίνεται στην χώρα μας, αποδεικνύει ότι, είχατε, έχετε και θα έχετε πάντα ρόλο στην κοινωνία μας. Πρέπει οι νεότεροι να κοιτάξουμε πίσω, να δούμε ως παράδειγμα τον αγώνα που εσείς δίνατε καθημερινά, να καταλάβουμε πώς προχωρήσατε μέσα από τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια με το κεφάλι ψηλά, να κατανοήσουμε πώς στερημένοι από ανέσεις και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα, συντηρήσατε κοινωνίες πιο ανθρώπινες, πώς η απλότητα έδινε χαρά, πώς οι σχέσεις σας ήταν απαλλαγμένες από ιδιοτέλεια, πώς ήσασταν πιο κοντά ο ένας στον άλλον και πρόθυμοι να προσφέρετε βοήθεια σε όποιον είχε ανάγκη. Σήμερα προχωράτε στην 3η ηλικία και πάλι με το κεφάλι ψηλά, την στιγμή που όλοι εμείς οι νεώτεροι, προχωράμε με μόνιμους συνοδούς το άγχος, την ανησυχία και την αβεβαιότητα για το αύριο. Η σοφία της ζωής είναι αυτή που σας κάνει να βλέπετε τον κόσμο με άλλα μάτια, …που σας επιτρέπει να χαίρεστε και να δίνετε σημασία σε απλά πράγματα που εμείς, οι νεότεροι, τα παραβλέπουμε, γιατί δεν έχουμε μάλλον, την ωριμότητα για να τα εκτιμήσουμε. Είμαστε ευγνώμονες για τα μαθήματα ζωής που μας δώσατε και μας δίνετε. Να ξέρετε ότι δεν σας θεωρούμε απόμαχους της ζωής, αλλά πολύτιμο παράδειγμα αγωνιστών της ζωής. Ο σεβασμός και η αγάπη μας είναι δεδομένες. Σας ευχαριστούμε που, αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζετε στη ψυχή και στη σκέψη μας …τη σοφία σας”, ανέφερε στο χαιρετισμό της η ειδική γραμματέας του συλλόγου κ. Κατερίνα Τζιούνη.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά φιλική και χαρούμενη η γιορτή ξεχείλιζε ζεστασιά και φροντίδα για τους ανθρώπους που αποτελούν πηγή εμπειρίας και γνώσης. Το Δ.Σ. τίμησε  το γηραιότερο ηλικιακά μέλος του συλλόγου, τον κ. Δημήτρη Τάτση 97 ετών, προσφέροντας του μια εικόνα του Αγίου Τρύφωνα.

Ο π. Χ. Γραμματικός ευλόγησε την τράπεζα προς τιμή της τρίτης ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι γεύτηκαν εκλεκτούς μεζέδες, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους απόμαχους της ζωής, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι ηλικιωμένοι ευχήθηκαν να είναι όλοι γεροί και του χρόνου και να γιορτάσουν και πάλι όλοι μαζί. Τη μουσική επιμέλεια είχαν ο κ. Δ. Δραγανίδης και ο κ. Χ. Νίκλης

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε το Δ.Σ. προς: τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, ΒΕΚ Κιουρτσίδη, τα κρεοπωλεία Δ.Γέγα, Α.Κούπανη, Κιτσικίδη, Β.Γέγα, Ε.Τσιγκά, τον Ιερέα Ιωάννη Τάνγκο, Σ.Παπαλεξάνδρου, Δ.Λαϊνα, Κ.Πετσανούκη, Καραδήμο, Χ.Νίκλη, Δ.Δραγανίδη και όλες τις κυρίες- μέλη που επιμελήθηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????