Σοκ. Ι.Χ. «τράκαρε» με τραίνο στην Ξάνθη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η συνοδηγός του ΙΧΕ οχήματος που τράκαρε με το τραίνο το μεσημέρι της Κυριακής στην σιδηροδρομική διάβαση που οδηγεί στο Δροσερό.

Το όχημα από την λεωφόρο Στρατού έστριψε για το Δροσερό και εκείνη την ώρα ερχόταν το τραίνο. Προφανώς ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έγινε το κακό.

Οι πληροφορίες ότι υπήρχε και μικρό παιδί μέσα στο αυτοκίνητο δεν διασταυρώθηκαν. Πάντως η συνοδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λιπόθυμη.

Την ώρα του ρεπορτάζ ήρθε και η οδική βοήθεια για να απομακρύνει το όχημα προκειμένου να ελευθερωθεί το τραίνο το οποίο δεν παρουσίασε βλάβη και να συνεχίσει το δρομολόγιο για Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με κύκλους του ΟΣΕ Ξάνθης οι σηματοδότες λειτουργούσαν.

Σίγουρα είναι ένα από τα ασυνήθιστα τροχαία με δεδομένο ότι η ορατότητα σε εκείνο το σημείο είναι καλή και συνήθως το τραίνο δηλώνει την παρουσία του με ηχητικά σήματα.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα του ρεπορτάζ οι προστατευτικές μπάρες του ΟΣΕ ήταν ανεβασμένες. Πράγμα που σημαίνει – εκτός αν αυτές σηκώθηκαν μετά το ατύχημα – ότι κατά την διάρκεια της σύγκρουσης αυτές – οι μπάρες – δεν ήταν ανεβασμένες όπως θα έπρεπε για να ειδοποιηθεί ο οδηγός ότι έρχεται τραίνο.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον φίλο αναγνώστη ο οποίος επεσήμανε το γεγονός στις φώτο που κοινοποιήσαμε στο άρθρο, κάτι που κατά την γνώμη μας αλλάζει αρκετά δεδομένα σχετικά την φύλαξη των διαβάσεων από την πλευρά του ΟΣΕ για να αποφευχθούν αυτού του είδους τα ατυχήματα που κοστίζουν ζωές πολιτών.