Όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να “χορέψει” σε ρυθμό Μουντιάλ. Οι μέρες που έρχονται είναι κρίσιμες. Πέντε εισιτήρια από όλο τον κόσμο (πλην Ευρώπης φυσικά) αναζητούν τον κάτοχό τους!

Εκτός από τα προκριματικά στην ζώνη της Ευρώπης, οι αγώνες για την τελική διαμόρφωση των 32 ομάδων έχουν και στις υπόλοιπες ζώνες ποδοσφαίρου ανά κορυφή. Στην Αφρική οι 5 ομάδες που θα προκριθούν θα προκύψουν από ομίλους, ενώ στις υπόλοιπες συντεχνίες έχουμε μπαράζ και μάλιστα «διαδημοκρατικά»!

Για ενημερώσου όσο είναι καιρός. Έρχονται οι Μόνιμες άδειες στοιχήματος

Ας αρχίσουμε με μια ματιά στα νοκ-άουτ. Έχουμε αγώνες μεταξύ διαφορετικών ομοσπονδιών. Η Ονδούρα από την Ομοσπονδία της Κεντρικής και της Ν. Αμερικής παίζει απέναντι στην Αυστραλία από την Ομοσπονδία της Ασίας. Δυνατός ζευγάρι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μάθει να διεκδικήσουν θέσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Και οι δυο χώρες, έπαιξαν τα δυο τελευταία Μουντιάλ, όμως, όπως φαίνεται, αυτό θα σπάσει για ένα από τα δύο. Στην Αυστραλία έχουμε “ελληνικό” ενδιαφέρον, αφού ο προπονητής (Αγγελος Ποστέκογλου) και ο κεντρικός σύλλογος, Απόστολος Γιάννου, είναι ελληνικής καταγωγής.

Το άλλο “διομόσποντο” παιχνίδι είναι το γνωστό, ανάμεσα στο πέμπτο των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής και το πρώτο από τα προκριματικά της Ωκεανίας. Εν προκειμένω, μιλάμε για την Περού και τη Νέα Ζηλανδία. Το Περού είναι το μεγάλο φαβορί, όμως η Νέα Ζηλανδία θα προσπαθήσει για την έκπληξη. Στη Νέα Ζηλανδία συμμετέχουν και οι ομογενείς μας, Θέμης Τζιμόπουλος (ΠΑΣ Γιάννηνα) και Κώστας Μπαρμπαρούσης (πρώην Παναθηναϊκός).

Στη ζώνη της Αφρικής, έχουμε κανονικά ομάδες μέχρι την τελική επιλογή των πέντε ομάδων. Πέντε ομίλοι, πέντε νικητές. Σε δύο από αυτούς έχουν βγει οι ομάδες που θα προκριθούν. Η Νιγηρία και η Αίγυπτος έχουν ήδη “καλέσει εισιτήριο” για τη Ρωσία. Τι έχουμε στα υπόλοιπα τρία; Η Τυνησία υποδέχεται τη νίκη, Λιβύη και με μια απλή ισοπαλία περνάει στα τελικά.

Στον δεύτερο όμιλο, έχουμε την «μητέρα των μαχών». Η Ακτή του Ελεφαντοστού, η δεύτερη με 8 πόντους, υποδέχεται το Μαρόκο που είναι η πρώτη με 9 πόντους. Τα μεν θέλουν μόνο νίκη, το Μαρόκο περνάει και με ισοπαλία. Χαμός.

Στον τρίτο όμιλο, η Σενεγάλη παίζει με την αδιάφορη και ουρά, τη Νότια Αφρική. Η Μπουργκίνα Φάσο που ακολουθεί στο -2 παίζει με το Πράσινο Ακρωτήριο που επίσης είναι στα 6 βαθμούς. Μόνο με ήττα η Σενεγάλη μένει εκτός συνέχειας.

Μια εβδομάδα, πέντε εισιτήρια περιμένουν τους κατόχους τους από όλο τον κόσμο!