Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Έχει δίκιο το ΠΑΜΕ που ζητά την κατάργηση των διοδίων γιατί έχει εμπορευματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν νομίζω βέβαια πώς φταίει για αυτό  μόνο η καπιταλιστική κοινωνία γιατί η ίδια η κοινωνία, όταν αποφασίζει μέσω της κάλπης ποιος θα … αποφασίζει για την ίδια την κοινωνία, ούτε το καπιταλιστικό σύστημα φταίει ούτε η αριστερά ούτε η δεξιά. Φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες που ψηφίζουν ανθρώπους οι οποίοι απλά κοιτάζουν την πάρτι τους, κοιτάζουν μέσα από τις αναθέσεις να δουλέψουν για την πάρτη τους και δυστυχώς οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και μεταξύ αυτών και οι του ΚΚΕ ψηφίζουν ανάλογα με το καλλίτερο σύνθημα θα ακουστεί.

Άρα πριν το ΠΑΜΕ καταδικάσει το καπιταλιστικό σύστημα, να δει τι κάνει αυτό για μία ποιο ορθολογική διακυβέρνηση και ποιο ακριβώς είναι το συμφέρων των πολιτών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ακούμε από το ΠΑΜΕ και κατ επέκταση από το ΚΚΕ, μόνο συνθήματα. Καμία εξήγηση για το πώς θα συντηρηθούν τα έργα των υποδομών, καμία πρόταση για το πώς οι έχοντες το δικαίωμα διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών θα διασφαλίσουν ότι η Εγνατία για παράδειγμα, με ποιους πόρους θα συντηρηθεί; Με κοινωνική εργασία; Με κολεκτιβοποίηση; Πώς ακριβώς; Θα γίνεται συγκέντρωση των πολιτών στις πλατείες όπως επί Στάλιν ή όπως επί Εμβέρ Χότζα και θα ορίζεται ομάδα πολιτών για να συντηρήσει την Εγνατία; Μήπως επιτέλους πριν δαιμονοποιήσει τον καπιταλισμό πρέπει επαρκώς να εξηγήσει πώς ακριβώς θα συντηρούνται τα έργα υποδομών και πώς μέσα από τις κρατικοποιημένες επιχειρήσεις, αν θελήσει κάποιος πολίτης να βγάλει κάτι παραπάνω από το καθορισμένο του μεροκάματο,  θα το πετυχαίνει; Ή όλοι θα είναι ίδιοι και απλά θα δικαιούνται ένα ψωμί την ημέρα, συγκοινωνία για να πάνε στην προκαθορισμένη τους εργασία από το κόμμα, συγκεκριμένο σχολείο, προκαθορισμένο από το κόμμα, συγκεκριμένη επιστήμη προκαθορισμένη από το κόμμα; Έλεος ποια με τα συνθήματα.

Μήπως επιτέλους κάποιος από το πολιτικό σύστημα ή το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο που κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι, μπορεί σε απλά Ελληνικά να μας πει  τι, πώς και πότε θα κάνει κάτι θετικό για τον λαό ο οποίος λαός, ψηφίζει το ίδιο ακριβώς κάθε τέσσερα χρόνια και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα; Μήπως μπορεί να βρεθεί κάποια πολιτική η οποία θα εκπαιδεύει του Έλληνες Πολίτες πώς να επιλέγουν τους πολιτικούς τους; Γιατί αν κρίνουμε από την επιλογή του Τσίπρα, εκτός από το ότι ο Ελληνικός Λαός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του, έλπιζε μάλιστα και σε καλλίτερο αποτέλεσμα.

Επιτέλους κύριοι του πολιτικού συστήματος. Αφήστε τα συνθήματα και διοικήστε σωστά αυτόν τον άμοιρο λαό που δεν λέει να βάλλει μυαλό.