Όπως διαβάζουμε στα Τουρκικά Νέα, ο Δήμαρχος Τζεμήλ Καπζά παραπονείται σε Τουρκική εφημερίδα γιατί οι Έλληνες δημοσιογράφοι της Ξάνθης τον «κυνήγησαν» και η Ελληνική πολιτεία του κάνει δύσκολη την ζωή. Θα σταθούμε για λίγο στα παράπονα του δημάρχου Μύκης ο οποίος μπερδεύτηκε και λόγω της ανοχής της Ελληνικής Πολιτείας και των θεσμών, δεν τον έστειλαν να «δημαρχεύσει» σε δήμο της Τουρκίας για να μπορέσει να συγκρίνει «πόσα απίδια χωράει ο σάκος του». Για να γίνουμε ποιο ξεκάθαροι αν ο κ. Τζεμήλ ήταν δήμαρχος σε χωριό της Τουρκιας και τολμούσε να πάει κόντρα σε επιταγές του κράτους όπως κάνει στην Ελλάδα, τότε σίγουρα θα τον έβρισκαν στο «χαντάκι». Για αυτό καλά θα κάνει να σέβεται τους νόμους  τα ήθη και έθιμα της Ελλάδος.

Ξεκαθαρίζουμε στον κ. Τζεμίλ ότι ανεξάρτητα αν οι μαθητές του δήμου συμμετέχουν ή όχι στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα σχολεία του νομού είναι κλειστά με απόφαση του Περιφερειάρχη πρέπει να συμπλεύσει με το κοινό αίσθημα του νομού. Αλήθεια αυτός γιατί δεν τα κλείνει; Τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για να μάθουν τα παιδιά γράμματα; Ο απληροφόρητος Καπζά πρέπει να ξέρει ότι σε κάποιες από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις συμμετέχουν και παιδιά από όλα τα σχολεία. Επίσης θα πρέπει να πούμε στον αμαθέστατο κ. Καπζά που κονομάει από το δημαρχιλίκη του από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού που δεν σέβεται, ότι οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την θρησκεία του, αλλά ούτε και με την ορθοδοξία. Άρα κακώς επικαλείται σαν δικαιολογία ότι οι εκδηλώσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την θρησκεία. Απλά το επικαλείται προφανώς για να πάρει τα εύσημα από την Άγκυρα ως αντιστασιακός κατά  του Ελληνισμού.

Όσο για το αν σε κυνήγησαν οι δημοσιογράφοι κύριε Καπζά, είναι λογικό να σε κριτικάρουν για αποφάσεις αυτού του είδους που λαμβάνεις και που διαχωρίζουν τους Έλληνες πολίτες προκαλώντας το κοινό αίσθημα, εκμεταλλευόμενος ακόμη και την σχολική αργία των παιδιών.

Πώς να μην σε κριτικάρουν οι δημοσιογράφοι που καταπιέζεις τα παιδιά για προσωπικό όφελος; Τον λόγο τον αναφέραμε ποιο πάνω. Μήπως για να γίνεις αρεστός στην Άγκυρα; Και για να μην παρεξηγηθούμε αυτό το γράφουμε γιατί σε όποια επίσκεψη υπουργού της Άγκυρας στην Θράκη πρώτος και καλλίτερος φωτογραφίζεσαι μέσα στην τρελή χαρά.

Μίλησες για μίσος από την πλευρά των δημοσιογράφων και δεν κοιτάς το μίσος που σπέρνεις στις αθώες παιδικές ψυχές χωρίζοντας τες από τις χριστιανικές.

Όσο για την αδερφοποίηση με τον δήμο Μέριτς στην Αδριανούπολη, χρησιμοποιείς το ψεύδος γνωρίζοντας πολύ καλά  ότι αυτό που λες δεν στέκει γιατί ενώ ξέρεις σαν δήμαρχος ελληνικού δήμου ότι για να γίνει η αδερφοποίηση χρειάζονται όροι και προϋποθέσεις και συ σαν δήμος αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις δεν τις κάλυπτες, για ποιο λόγο να εγκριθεί μία τέτοια δραστηριότητα; Για να μπορούν οι «κολλητοί» ανθέλληνες της Άγκυρας να πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι με την δικαιολογία ότι υπάρχουν συνδιοργανώσεις; Γιατί λοιπόν λες ψέματα στην Τουρκική εφημερίδα; Σαν δήμαρχος σε Ελληνικό Δήμο γνωρίζεις πολύ καλά τις διαδικασίες. Εσύ δηλαδή πώς θα ήσουν ικανοποιημένος από την Ελληνική Πολιτεία; Να σου επέτρεπε να είχες την ημισέληνο στο δημαρχείο, τα σχολεία να δίδασκαν μόνο τουρκικά, οι αποφάσεις σου να ήταν γραμμένες στα τουρκικά και πάει λέγοντας; Μία διευκρίνιση του πώς θα ήθελες την συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι σου θα ήταν ευχής έργο. Διότι αν απέναντι σε όλα όσα κάνεις αγαπητέ δήμαρχε, είχες την Τουρκική Πολιτεία,  δεν θα σου ζητούσαν ευγενικά να παραδώσεις τον δήμο.

Συνεχίζεις τα ψέματα προς την Τουρκική εφημερίδα δήμαρχε σχετικά με τις παράνομες προσλήψεις και αυτό είναι που σε χαρακτηρίζει ως δήμαρχο. Η προσλήψεις ήταν παράνομες πέρα για πέρα και το ξέρεις αλλά προσπαθείς να δημιουργήσεις θέμα αρεστό στην Άγκυρα και το χειρότερο από όλα είναι ότι αναφέρεσαι στους δημότες σου αποκαλώντας Τούρκους ενώ είναι Έλληνες Πολίτες. Αν αποκαλούσες τούρκους πολίτες στην Τουρκία Έλληνες, αγαπητέ δήμαρχε, μάλλον δεν θα βρισκόταν η γλώσσα σου στην θέση της.

Τώρα όσο για τα παράπονα σου σχετικά με την έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων σου δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη που ορθά το πράττουν αν το πράττουν και σε απομάκρυναν, επαναλαμβάνω αν το έπραξαν ορθά το έπραξαν, εσύ το προκάλεσες με την συμπεριφορά σου. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να έχει πάρε δώσε με δήμαρχο που σπέρνει το μίσος μεταξύ δύο κοινοτήτων, αποκαλεί τους Πομάκους Τούρκους και ανοίγει μυριάδες,  καθημερινά,  αυτού του είδους θέματα που προκαλούν το περί κοινού δικαίου αίσθημα.

Αγαπητέ δήμαρχε όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.