Με μια κοινή εκδήλωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού που συνδιοργανώθηκε την  Δευτέρα 30 Οκτώβρη 2017 από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” και τον    Πολιτιστικό Σύλλογο “ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ” Γουμένισσας ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Γουμένισσας και των γύρω περιοχών για την πρόληψη και την θεραπεία του.

Η εκδήλωση είχε αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Γουμένισσας όπου ο Πρόεδρος του “ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ” Αστέριος Τάτσης, αφού καλωσόρισε τους προσερχομένους, αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο Συλλόγων που είχε ξεκινήσει ήδη πριν τρία χρόνια με την επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου του ΑΝΘ Θεαγενείου στην πόλη της Γουμένισσας. Αμέσως μετά παίρνοντας το λόγο η Γεωργία Κολεσιώτου Πρόεδρος του “ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ” τόνισε τη σημαντικότητα “του ραντεβού με τον μαστογράφου” όσον αφορά στην πρόληψη και απαρίθμησε τα ακαταμάχητα όπλα κατά του καρκίνου εκτός των συνήθων θεραπειών που προτείνονται από τους ογκολόγους, τα οποία δεν είναι άλλα από την: Πίστη στο Θεό, Εμπιστοσύνη στους γιατρούς, Αισιοδοξία στα ύψη, Δύναμη σε μόνιμη βάση, Χαμόγελο διαρκείας.

Η ομιλία του κιλκισιώτη χειρουργού γιατρού Γεωργίου Συμπιλίδη ο οποίος με απλό και  κατανοητό τρόπο ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, έγινε μέσα σε μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα, αφού η 20ετή εμπειρία του γιατρού στο Θεαγένειο αλλά και η δράση του εδώ και ένα χρόνο στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, αποδεικνύουν  ακόμη μια φορά περίτρανα ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο επιστήμονα που ταυτόχρονα όταν το απαιτούν κάποιες περιστάσεις εξασκεί την ιατρική ως λειτούργημα προσφέροντας στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια διοργανωτές και παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Θάνου Ζελέγκου της Γουμένισσας όπου φωταγωγήθηκε με την επιμέλεια του Δήμου Παιονίας η χαρακτηριστική Κρήνη και με τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας της οικογένειας Δίγκα και Ασαρτζή, χόρεψαν γύρω από το “Γαϊτανάκι της ζωής” στέλνοντας μήνυμα νίκης, χαράς και αισιοδοξίας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το βράσιμο της γράπας του συλλόγου καρκινοπαθών στο παραδοσιακό καζάνι του Καρακόλη όπου έγινε περιγραφή της διαδικασίας απόσταξης τόσο από τον Αστέριο Τάτση όσο και από τον ιδιοκτήτη του καζανιού Βασίλη Καρακόλη. Τα στέμφυλα ήταν προσφορά από το κτήμα “ΕΛΙΑΜΠΕΛΟΣ” του Κώστα Στεφανίδη και εντός των προσεχών ημερών θα διοργανωθεί βραδιά γράπας με τα έσοδα της οποίας ο σύλλογος θα συνεχίσει τις δράσεις του.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι αγαστές συνεργασίες μεταξύ των συλλόγων έχουν θετικότατα αποτελέσματα πληροφόρησης και φυσικότατα ψυχικής ανάτασης που είναι σίγουρο ότι προάγουν πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα.