Θα πρέπει να ένοιωσε πολύ άσχημα το βράδυ της Πέμπτης ο αντί αυτού, αντιδήμαρχος και ένας από τους ποιο στενούς συνεργάτες του δημάρχου Κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είπε όχι στις μειώσεις των δημοτικών τελών και ο δήμαρχος αποδέχτηκε κάποιες από τις προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης και ποιο συγκεκριμένα του Μ. Φανουράκη, για μείωση των δημοτικών τελών.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ήταν «άδειασμα» στον ποιο στενό του συνεργάτη ή αν έπρεπε ο δήμαρχος, πιστεύουμε κατόπιν συνεννόησης με τον Κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος βέβαια, έκανε την ανάγκη φιλότιμο, και αποδέχτηκε την όλη διαχείριση της συζήτησης από τον δήμαρχο που είχε το αποτέλεσμα κόλαφος για την δημοτική αρχή.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν οδήγησε πουθενά και όλος ο διάλογος, παρόλη την καλή διάθεση από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, ήταν άκαρπος.

Το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν ένα μεγάλο μηδενικό και η συζήτηση λόγω μη απαρτίας, οδήγησε στην απόσυρση και την ήτα στην κυριολεξία της δημοτικής αρχής αλλά κυρίως έδειξε την λανθασμένη αντιμετώπιση του όλου θέματος από την πλευρά του δημάρχου.

Αφού «έριξε» που «έριξε» τον Αντιδήμαρχο του, αποδέχτηκε κάποιες από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, έβλεπε ότι τα θέματα που αφορούσαν τις μειώσεις των δημοτικών τελών δεν θα «περνούσαν» γιατί τον «κρέμασαν» οι δικοί του σύμβουλοι, γιατί δεν έκανε μία κάθετη μικρή μείωση και φάνηκε ξεκάθαρα ότι η αντιπολίτευση θα την στήριζε, να ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός και στην νέα χρονιά μπορούσε να κάνει μία μικρή τροποποίηση και να έφερνε τα πράγματα στην θέση τους.

Έτσι μετά την έκβαση της συζητήσεις για την μείωση των τελών κυκλοφορίας το πολιτικό «ταμείο» του δημάρχου μετράει απώλειες.

Έφερε σε άβολη θέση τον ποιο πιστό του αντιδήμαρχο, αποδέχτηκε μέρος της πρότασης της αντιπολίτευσης, οι «στασιαστές» σύμβουλοι ήταν ξεκάθαροι με απουσία τους και οι δημότες πλέον δεν έχουν εικόνα τι και πόσα θα πληρώσουν για το 2018.

Προς τι όλα αυτά;