Ο Τσίπρας πήγε για επενδυτές και επένδυσε στην Αμερική

Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την επίσκεψη Τσίπρα στον πρόεδρο της Αμερικής, όμως οι δεσμεύσεις του Τράμπ για την στήριξη της Χώρας μας ήταν λεκτικές, ενώ το συμβόλαιο των 2.4 δις δολαρίων είναι  μάλλον χειροπιαστό.

Τελικά τι έμεινε από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Αμερικάνο Πρόεδρο;

Δώσαμε 2.4 δις δολάρια για να ενισχύσουμε την ανεργία της Αμερικής ενώ καταποντίζεται η δική μας.

Μάλλον ακριβά μας στοίχισε το ταξίδι του κ. Τσίπρα με γνώμονα πάντοτε ότι αυτά που θα … πάρει η Ελλάδα τα έχει ήδη. Δηλαδή τις Αμερικανικές βάσεις παλιά και νέα στην Κρήτη.

Την θέση της Αμερικής για την ελάφρυνση του χρέους την είχαμε και πριν πάει στο ταξίδι ο Τσίπρας αλλά … η θέση της Αμερικής σκόνταφτε στην Κριστίν Λαγκάρντ. Τι το διαφορετικό θα γίνει τώρα; Θα πείσει τα μέλη κράτη του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ να στηρίξουν την Ελλάδα; Αν μπορούσε θα το είχε κάνει… άρα;

Αέρας για την μείωση του χρέους ήταν τα λόγια της Αμερικής, αέρας έμειναν και για να γίνουν πράξη θα πρέπει να περάσουν από την κ. Λαγκάρντ.

Και να πάμε στην κρίσιμη για την Ελλάδα θέση του κ. Τράμπ ο οποίος είπε δημόσια ότι  «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Δεν είπε κάτι καινούριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι μεγάλη ευκαιρία για να αγοραστούν πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία της Χώρας κοψοχρονιά. Δεν χρειαζόταν να το πει ο κ. Τράμπ γίνεται τώρα. Αγοράζονται ή είναι έτοιμα τα σχέδια για να αγοραστούν κοψοχρονιά τα πάντα στην Χώρα μας. Άρα αυτό γίνεται και η περιουσία του Ελληνικού λαού ξεπουλιέται «μπιρ παρά». Είναι καλή σαν επένδυση για τον επενδυτή αλλά όχι για τους Έλληνες.

Προφανώς και εδώ είναι το κρίσιμο κατά την γνώμη μας σημείο της τοποθέτησης του κ. Τράμπ χωρίς να είμαστε οικονομολόγοι, όμως γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το Ελληνικό δημόσιο αυτό για να επιτευχθεί είναι μάλλον χλωμό. Αν έρθουν Αμερικάνοι επενδυτές να επενδύσουν σε αυτό το φορολογικό και γραφειοκρατικό κράτος,  θα «λακίσουν» στην κυριολεξία και θα φύγουν όπως έχουν φύγει δεκάδες μεγαλοεπενδυτές από την Χώρα.

Άρα και αυτό φρούδα ελπίδα μας θυμίζει, με δεδομένο ότι και καλή διάθεση για πραγματικές επενδύσεις να υπάρχουν από τους Αμερικάνους αυτές είναι αδύνατοι να πραγματοποιηθούν με τα φορολογικά δεδομένα της Ελλάδας.

Άρα … Λόγια που θα μείνουν να πλανώνται στον αέρα του Λευκού Οίκου.

Ο Αλέξης πήγε, είδε και απήλθε από την Αμερικανική Πρωτεύουσα χωρίς στην ουσία να έχει κάτι χειροπιαστό στις αποσκευές του, εκτός ίσως, από την επένδυση της Ελλάδος στην οικονομία της Αμερικής ύψους 2.4 δις δολαρίων.