“Καρφιά” της ΝΟΔΕ Ξάνθης για τους ανύπαρκτους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 

Για μία ακόμη φορά η τοπική ΝΔ χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού αφού από τους τριάντα αστυνομικούς που ζήτησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για να φέρει σε πέρας την αποστολή της που έχει να κάνει με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ξανθιωτών αυτοί – οι βουλευτές – κατάφεραν να ενισχύσουν μόνο με τρείς αστυνομικούς τον νομό, αφήνοντας τον στην κυριολεξία απροστάτευτο και το υπάρχων προσωπικό να πασχίζει νυχθημερόν και ελλιπή μέσα, να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Τελικά σε τι χρησιμεύουν οι ακριβοπληρωμένοι βουλευτές της Ξάνθης στον νομό, όταν δεν μπορούν να πείσουν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει την ήδη μειωμένη από προσωπικό και μέσα Αστυνομία;

Μετά τη συνάντηση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με το Προεδρείο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης την 17η-10-2017, διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις, πλέον, σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ξάνθη.

Το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού Σελέρου, δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, αφού η τοπική του αρμοδιότητα ανατέθηκε στην αστυνομία της Ξάνθης, η οποία αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Καλείται, λοιπόν, ένα περιπολικό, να αστυνομεύει μία απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων, γεμάτη οικισμούς και με ιδιαίτερα βεβαρυμμένο από κίνηση οδικό δίκτυο.

Προς επιδείνωση της παραπάνω κατάστασης, στο αίτημα των αρμοδίων για ενίσχυση της δύναμης της περιοχής με τριάντα άτομα, η κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές της απεδείχθησαν ξανά ανεπαρκείς, εγκρίνοντας μόνο τρεις θέσεις!

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να επιβληθούν παντού. Οι πολίτες αξιώνουν Κράτος δικαίου και θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως βραχίονας της εφαρμογής του. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, μόνον από την αποδεδειγμένη σκληρή προσπάθεια των αστυνομικών μας, αλλά απαιτεί κι εκτεταμένη πρόνοια από πλευράς της Κυβέρνησης, υποχρέωση την οποία για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να εκπληρώσει.

                               Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης

               Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Κιατίπης Νικόλαος                                                   Πατεράκης Μιχαήλ