Απόντες οι δήμοι Ξάνθης από την στήριξη της Βορείου Ηπείρου

ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Όλοι γνωρίζουμε τι περνούν στην καθημερινότητα τους τα αδέλφια μας στην Βόρειο Ήπειρο όπου η κυβέρνηση της Αλβανίας με το έτσι θέλω, αρπάζει τις περιουσίες τους, υποχρεώνει τις καμπάνες στις εκκλησίες της να μην χτυπάνε και τέλος επιβάλλει  στα Ελληνόπουλα να μάθουν γράμματα όπως παλιότερα στο κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει τώρα στην Βόρειο Ήπειρο, όπου Αλβανία και ΥΠΕΞ της Ελλάδος,  άφησαν τους Βορειοηπηρώτες μόνους, έρημους και αβοήθητους.

Μία φλόγα ελπίδας για αυτούς τους ανθρώπους η πρωτοβουλία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Ξάνθης που δεν τους λησμονούν, κυρίως όμως δεν λησμονούν τους μικρούς μαθητές που διψάνε για να μάθουν Ελληνικά Γράμματα.

Έτσι η ΕΑΑΣ Ξάνθης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μαζέψει και να στείλει γραφική ύλη στα δοκιμαζόμενα από την αναλγησία της Αλβανικής Κυβέρνησης και φυσικά της αδιάφορης Ελληνικής, παιδιά της Βορείου Ηπείρου.

Την προσπάθεια της Ένωσης στήριξαν πολλοί συμπολίτες μας,  θεσμοί αλλά και συμπολίτες μας από όλοι την Ελλάδα.

ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, οι δήμοι της Ξάνθης απόντες. Δήμαρχοι της Ξάνθης οι οποίοι δεν διστάζουν να χρηματοδοτήσουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, δεν έβαλαν δεκάρα τσακιστή για να μάθουν γράμματα τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου.

Η δικαιολογία γνωστή. Δεν έχουν κανένα πολιτικό όφελος.

Δυστυχώς για όλους τους δημάρχους της Ξάνθης, μηδενός εξαιρουμένου, προέχει το πολιτικό όφελος σε όλες τις εκφάνσεις του. Προέχει το σχέδιο επανεκλογής τους.

Οι άνθρωποι; … Οι μαθητές; Όλα αυτά για τους δημάρχους του Νομού Ξάνθης έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Κατάλοιπο της παλαιοκομματικής τους  λογικής. Τι και αν ηλικιακά είναι νέοι. Λειτουργούν με την παλαιοκομματική λογική και ότι κερδίσουν.

Το ποιο καλό είναι ότι οι δήμαρχοι της Ξάνθης είχαν επαφή με μέλη του συλλόγου της Ένωσης Αποστράτων Νομού Ξάνθης. Γνώριζαν από πρώτο χέρι ότι ετοιμάζεται αποστολή στήριξης των μαθητών της Βορείου Ηπείρου. Το ήξεραν και δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση.

Αν όμως επρόκειτο να τραγουδήσει κάποια φίρμα στα πανηγύρια του Δήμου Τοπείρου ή Αβδήρων ή στις γιορτές παλιάς πόλης, τα χιλιάρικα πάνε σύννεφο. Άραγε δεν περίσσευαν 50 – 100 ευρώ να αγοραστούν τετράδια και βιβλία για τα σκλαβωμένα σχολιά της Βορείου Ηπείρου;

Αυτοί ήταν, αυτοί είναι και όσο τους ψηφίζει ο Ξανθιώτικος λαός, αυτοί θα είναι.

Χωρίς όραμα, χωρίς πιστεύω, χωρίς ευαισθησίες. Πολιτικές μηχανές που απλά κοιτάζουν την πάρτη τους και τα προσωπικά τους πολιτικά οφέλη.

Χαμογελαστά παλαιολιθικά απολιθώματα