Ο Σπίρτζης και τα πρόστιμα

Προφανώς Ο κύριος ξέχασε ότι είναι υπουργός που υπηρετεί τους πολίτες με πρόγραμμα, με λογική και πάντοτε με κριτήριο το συμφέρον τους.

Κάπου διάβασα ότι ο υπουργός απλώς εξέφρασε την σκέψη του για τον τρόπο πληρωμής των προστίμων σε παραβάσεις του ΚΟΚ όπως γίνεται στην Ελβετία.

Για να πει ο υπουργός ότι αυτοί που θα έχουν ποιο πολλά θα πληρώνουν ποιο ακριβά τα πρόστιμα του ΚΟΚ, μάλλον μπερδεύτηκε. Ή στην Ελβετία νόμισε ότι βρίσκεται ή στο καφενείο. Μάλλον το δεύτερο γιατί Ελβετία να γίνουμε αποκλείεται οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από τα καφενεία έφυγαν και έγιναν υπουργοί, άρα τους έμεινε η λογική του καφενείου.

**********

Αυτό πάλι με τους Γερμανούς χασισοκαλλιεργητές της Καβάλας που ήθελαν να κάνουν εξαγωγή χασισιού στην Γερμανία τι το λες;

Βρε μπας και νόμισαν οι άνθρωποι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφησε τον νόμο για ελεύθερη διακίνηση χασισιού στα όρια της Ε.Ε; Λέω απλά μήπως μπερδεύτηκαν ή πήραν το οκ από κανέναν ΣΥΡΙΖΑΙΟ υπουργό και έβαλαν την φυτεία λίγο νωρίτερα για να προλάβουν την αγορά;

****************

Να συγχαρούμε τους ανθρώπους του Πράκτικερ οι οποίοι στηρίζουν το γηροκομείο Ξάνθης. Μακάρι και άλλες επιχειρήσεις που στέκονται καλά στα ποδάρια τους να έκαναν κάτι ανάλογο.

***************

Τώρα όσο για τον σκουπιδότοπο που θέλει σώνει και καλά να επιβάλλει ο δήμαρχος Αβδήρων  στο Κουτσό με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την τσέπη των συνδημοτών του που θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα αν τον πάρουν χαμπάρι τα λαγωνικά της Ε.Ε. είναι μάλλον ανεξήγητο. Καλό είναι να κάνουμε τα ρουσφετάκια μας στους ψηφοφόρους αλλά πρώτα να τους θωρακίσουμε.

Γιατί κακά τα ψέματα. Τι να το κάνεις αν εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα οι πελάτες σου – ψηφοφόροι σου – και μετά τους έρθει κανένα σβουριχτό πρόστιμο που θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει.

Και μια που μιλάμε για τον δήμαρχο Αβδήρων τι έπαθε τώρα τελευταία και σέρνει στα δικαστήρια δημοσιογράφους οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί για να του δώσουν το όνομα της πηγής τους που δεν είπε καλά λόγια για τον ίδιο;

Δηλαδή για να γίνει κατανοητό ο δημοσιογράφος δέχτηκε μία πληροφορία από συνδημότη του δημάρχου,  έγραψε το άρθρο χωρίς να αναφέρει την πηγή του, άλλωστε το δημοσιογραφικό απόρρητο είναι σεβαστό ακόμη και από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος, εκτός ίσως από τον δήμαρχο Αβδήρων ο οποίος σέρνει και ξανασέρνει τον δημοσιογράφο στα δικαστήρια για να του δώσει το όνομα της πηγής του και μετά …. να του δείξει αυτουνού, του συνδημότη του που τόλμησε και δεν είπε καλά λόγια για τον δήμαρχό του.

Δηλαδή ο δήμαρχος δεν ασχολείται με την λύση των προβλημάτων στον δήμο του αλλά με το ποιος ποιος έδωσε την πληροφορία στον δημοσιογράφο.

Δήμαρχε δεν κάθεσαι να ασχοληθείς λίγο με τα προβλήματα του τόπου σου και μετά με τους δημοσιογράφους;

Εκτός ποια αν μόνο αυτό είσαι σε θέση να κάνεις.

******

Τώρα όσο για τους φίλους Αλβανούς της Αλβανίας που βάζουν εμπροσθοφυλακή τους μετανάστες Αλβανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα για να εκτελέσουν τον Έλληνα Υπουργό ή να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση έπρεπε να είχε απελάσει τους περισσότερους.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν έχουμε σοβαρή κυβέρνηση. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η ψείρα των Αλβανών χόρτασε και βγήκε στον γιακά.

****