Αντίθετοι στην κατασκευή νέων  διοδίων  οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Την αντίθεση τους στην κατασκευή νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό εκφράζουν μέσα από την ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό Α.Ε. σημειώνοντας ότι αυτήν την θέση συμμερίζονται και οι Περιφερειάρχες τονίζοντας παράλληλα τις παρεμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ στα τεχνικά έργα επικίνδυνες για την Εταιρεία και τους οδηγούς.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», επανειλημμένως και με διάφορους τρόπους έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην κατασκευή και λειτουργία της πληθώρας νέων σταθμών διοδίων (συνολικά 18 μετωπικοί και 42 πλευρικοί) επί της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων, διότι ο μοναδικός σκοπός του συγκεκριμένου σχεδιασμού είναι να καταστήσει πιο «ελκυστική» την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.

Την ίδια άποψη έχουν και οι κατά τόπους εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν καταθέσει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πληροφορούμαστε ότι εισάγεται για μία ακόμη φορά προς συζήτηση στο Δ.Σ. της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η άμεση δημοπράτηση 4 νέων μετωπικών σταθμών διοδίων και 42 πλευρικών, αυτή τη φορά ενσωματώνοντας την κατασκευή τους στο άσχετο και απολύτως απαραίτητο έργο συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.

Οι εργασίες συντήρησης της Εγνατίας Οδού αποτελούν διαρκή και επείγουσα ανάγκη για την εξασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών και πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την απρόσκοπτη εκτέλεσή τους σε βάθος χρόνου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στις συνεχείς παλινωδίες της Διοίκησης για τη δημοπράτηση των έργων Συντήρησης & Λειτουργίας της Εγνατίας Οδού και καταγγέλλει τις παρεμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ στο τεχνικό αντικείμενο των έργων, με αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση στη δημοπράτησή τους, την έκθεση της εταιρείας έναντι των υποχρεώσεών της και τελικά την πιθανή διακινδύνευση της ασφάλειας των χρηστών του αυτοκινητόδρομου.

Οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ζητούν την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και συνεχούς εκτέλεσης των εργασιών συντήρησης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου και την απεμπλοκή της κατασκευής των διοδίων από τις εργασίες συντήρησης της οδού.