Συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (15-10-2017) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41 και 30 ετών, οι οποίοι, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαπέντε (15) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

Πλησίον του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης, το ένα όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ενώ το δεύτερο εισήλθε σε παρακείμενους αγρούς, όπου ο οδηγός το εγκατέλειψε και τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του δεύτερου οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι για το δεύτερο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Οκτώβριο του 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.